Nyheder

Blå blok vil hædre soldater fra 9. april

SE KULTUREN PÅ NEWS PÅ TV 2 PLAY 

Både Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti vil hædre soldaterne, der kæmpede 9. april 1940 for Danmark med en medalje.

I sidste uge var der premiere på filmen 9. april, der handler om en cykelenheds kamp mod den tyske overmagt. 16 soldater mistede livet i Sønderjylland i timerne umiddelbart efter at tyskerne havde krydset grænsen.

Soldaterne er dog aldrig blevet hædret, men nu skal det være. Venstres forsvarsordfører Troels Lund Poulsen vil gå videre med det.

- Jeg vil tage det op med forsvarsministeren i næste uge, så de, der er tilbage, kan få den anerkendelse, de mangler, siger Troels Lund Poulsen til Kulturen på NEWS.

Tirsdag fortalte værdiordfører fra Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard til Kulturen på NEWS, at hun synes det er skammeligt, at soldaterne aldrig er blevet hædret, og at det er på tide.

De to bakkes op af kulturordfører for De Konservative, Lars Barfoed:

- Det er på tide, at vi nu hædrer dem. Jeg synes, at de bør honoreres for den indsats og den modstand, de gjorde den dag. Det er ligesom gået i glemmebogen, men der er stadigvæk nogle af dem tilbage, som gjorde modstand den 9. april om morgenen mod tyskerne, da de invaderede Danmark, siger Lars Barfoed.

Også han ønsker også at rejse det over for regeringen, da Lars Barfoed mener, at det er en god anledning til, at vi samlet siger, at nu får I den anerkendelse.

Kulturen på NEWS har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Forsvarsministeriet.

Hvad er Kulturen på NEWS?

Kulturen på NEWS er et program på TV 2 NEWS, der sendes hver torsdag klokken 18.10 I Kulturen på NEWS tages kulturen seriøst. Meninger brydes, kulturkampe udkæmpes og følelser foldes ud, når kunstnere og politikere, kunstmæcener og kulturkøbmænd, forskere og debattører mødes i TV 2 NEWS' kulturnyhedsmagasin.

Programmet vandt Årets Aktualitetsprogram 2012.  Nomineret til ArtBeat-prisen 2013 og Årets Aktualitetsprogram 2013.

Se Kulturen på NEWS på TV 2 PLAY