Nyheder

Presselogen: For meget ”københavneri”

KLIK HER OG SE PRESSELOGEN PÅ TV PLAY

-Vi betragter os ikke som ”københavneravis”.

Sådan sagde Berlingskes chefredaktør, Lisbeth Knudsen, da hun i denne udgave af Presselogen skulle placere avisen på aksen mellem begreberne ”landsdækkende” og ”københavneravis”.

For hvor gode er de landsdækkende medier egentlig til at dække provinsen - og er der lidt for meget "københavneri" i mediedækningen? 

Både Lisbeth Knudsen, Søndagsavisens Arne Ullum og Politikens Bo Lidegaard blev udfordret af en række gæster, som mente der var masser af eksempler på udpræget ”københavneri” i de tre medier.

-Noget af det, der afspejler sig i jeres dækning er jeres selvopfattelse, mente Jydske Vestkystens chefredaktør Peter Orry, som var fjerdemand i panelet i dag.

Han slog ned på en række eksempler, hvor lokale områder i København omtales uden nærmere beskrivelse.

- I Politikens ”I Byen-tillæg” fandt jeg fire historier om kulturelle begivenheder, som udelukkende placeres lokalt ved hjælp af et gade navn: Blågård Plads  - ikke noget om hvilken by, det er. Og der er også en rhythm-and-blues-koncert, som er foregået i Lille Vega. Så må læseren i Kolding eller Hjørring jo formodes at vide, hvor det ligger - nemlig i København, siger han til TV 2 NEWS .

Bo Lidegaard forsvarede sig med, at man også kan nævne Boxen uden at fortælle, den ligger i Herning.

-Det er jo et landsdækkende sted – Vega er et landsdækkende sted, som alle referer til, mente Lidegaard.

Du kan se eller gense TV 2s kritiske mediemagasin på TV 2 play ved at klikke her.