Nyheder

MØ trodser 4000 vrede fans: Vil ikke aflyse sin koncert

Den danske sangerinde Karen Marie Ørsted, måske bedre kendt som MØ, har i de seneste uger fået kritik for at give koncert i Israel den 8.maj 2015.

Som modsvar på kritikken har MØ her til aften skrevet på sin facebookprofil:

"Min beslutning om at optræde for et israelsk publikum, er ikke en blåstempling af den israelske stats handlinger. At jeg spiller en koncert i Israel betyder ikke, at jeg lukker øjnene for virkeligheden. Jeg spiller i Tel Aviv den 8. maj fordi jeg mener, dialog er vejen frem."

Den 13. februar skrev MØ "Israel! I can't wait to play Tel Aviv for the 1st time. Xx MØ".

4000 personer har i skrivende stund støttet op om facebookeventen 'MØ Boykot Apartheid - aflys din koncert i Israel'.

Kommentarsporet på MØs facebookprofil har været en slagmark, hvor fans af den danske sangerinde enten støtter op om hendes koncertplaner eller opfordrer hende til at droppe koncerten for at vise solidaritet med palæstinensere.

MØ skriver endvidere på sin facebookprofil:

"For langt de fleste mennesker er konflikten mellem Israel og Palæstina meget kompleks og ulykkelig. Det er den også for mig. Jeg støtter både palæstinensere og israelere. Jeg støtter deres ret til at leve i frihed. Jeg mener, at alle mennesker har ret til et værdigt liv. Alle. Jeg ved at konflikten er fastlåst, og jeg tager afstand fra alle nationer der undertrykker. Jeg har dyb forståelse og respekt for hvordan konflikten påvirker begge folk. For hvordan den gør hverdagen svær. Særligt for de palæstinensere, der lever under undertrykkelse.

Min beslutning om at optræde for et israelsk publikum, er ikke en blåstempling af den israelske stats handlinger. At jeg spiller en koncert i Israel betyder ikke, at jeg lukker øjnene for virkeligheden. Jeg spiller i Tel Aviv den 8. maj fordi jeg mener, dialog er vejen frem.

Jeg har valgt at donere hele overskuddet fra min koncert i Israel til Heartbeat FM. De er en israelsk-palæstinensisk sammenslutning af unge kunstnere, der gennem musikken samarbejder for at styrke dialog. Sammen gør Heartbeats unge musikere en stor indsats for at bygge broer på tværs af nationale og kulturelle grænser. De kæmper imod intolerance og racisme. Det er vigtigt. Mennesker er mennesker."

Om MØ

  • MØs rigtige navn er Karen Marie Ørsted
  • Hun er født d. 13.august 1988 i Odense.
  • MØ brød igennem som soloartist i marts 2013, hvor hun blev P3s uundgåelige med nummeret "Pilgrim".
  • I december 2013 vandt MØ to statuetter ved uddelingen af GAFFA-prisen.
  • I november 2014 vandt MØ "Årets nye navn", "Årets danske udgivelse", "Årets danske solist og "Årets danske musikvideo" ved Danish Music Awards, DMA.