Kom i fængsel og se på verdenskendte tatoveringer

16x9

- Vi vil gerne udrydde nogle af de fordomme, der er omkring det at have tatoveringer.

- Vi vil gerne udrydde nogle af de fordomme, der er omkring det at have tatoveringer. I dag er det helt normalt at være tatoveret, men mange kender stadig ikke så meget til det. Det får de muligheden for nu, hvor vi laver et event, hvor både de der har tatoveringer og er tatovører kan komme. Samtidig med at de der overvejer det eller bare vil se, hvordan tatoveringer bliver til kan få en stor oplevelse, siger Daniel Vous Pedersen, der er idémand bag Prison Ink som han arrangerer sammen med en arbejdsgruppe bestående af seks personer i tæt samarbejde med Fængslet i Horsens.

Den første udgave af tattoo-festivalen Prison Ink finder sted fra d. 27-29 marts i Fængslet i Horsens. 100 tatovører fra hele verden rejser til byen for at vise at tatovering er kunst i høj klasse og udstille det mest sublime i permanent kropsudsmykning udført direkte på huden.

Fængslet i Horsens vil summe af lyden af tatoveringsmaskiner, når Prison Ink slår dørene op for den første udgave af tattoo-festivalen, der kommer til at foregå i de unikke og historiske rammer bag fængslets tykke mure og tremmer. Det gamle Horsens Statsfængsel er i dag museum, hvor de gamle celler og bygninger årligt besøges af flere tusindvis gæster. Det er i disse rammer at tatovørerne vil arbejde i både arrestens celler, den gamle sygeafdeling og andre lokaler og skabe kunst på kroppen på kunder og publikum, der kommer til festivalen.

- Vi vil gerne gøre tatoveringskunsten til noget, som alle kan komme ud og opleve. Det er jo de færreste, der går ind i en tattooshop, bare fordi de er nysgerrige. Til Prison Ink kan man få stillet sin nysgerrighed og opleve stor kunst udført direkte på kroppen. Det her er en begivenhed, hvor hele familien kan tage med og få sig en spændende oplevelse, siger Daniel Vous Pedersen.

Til Prison Ink kan man som besøgende få lavet sin drømmetatovering af nogle af de dygtigste i verden. Der kommer tatovører fra Argentina, Spanien, Tyskland, USA, Polen, Rusland, Sverige og mange andre lande. Man skal dog huske at booke tid forud hvis man vil sikker på at få tid hos netop den tatovør, man mener skal lave et motiv på ens hud for altid. Tatovørerne arbejder også med walk-in på messen, hvor man kan gå direkte fra gaden og ind og få lavet en tatovering.

Stjernetatovører deltager
100 tatovører vil deltage i Prison Ink. Blandt andet kommer Cheyenne, der er et af de mest innovative mærker indenfor tattoo-maskiner, med seks tatovører. De har allieret sig med nogle af de bedste tatovører i hele verden. På Prison Ink kan man opleve de verdenskendte Cheyenne-tatovører David Giersch, Bene Bader og Daniel Symanski, der alle er fra Tyskland, og er kendte for deres fotorealistiske tatoveringer i både farver og sort/grå.

David Giersch
David Giersch Foto: Prison Ink
Daniel Symanski
Daniel Symanski Foto: Prison Ink

De tre andre repræsentanter for Cheyenne er danske Timmi Mensah, en meget erfaren tatovør herhjemme der arbejder med en meget høj detaljeringsgrad i sort/grå motiver, Silver Fox der laver mange nyskabende og farverige new school tatoveringer og Simon Elmkies fra Los Hermanos i Vejle, der er kendt for sine meget unikke, realistiske tatoveringer, der ofte har et tvist med enkelte få stærke farver i de ofte grå/sorte motiver.

Timmi Mensah
Timmi Mensah Foto: Prison Ink

Alle stilarter
Men det er langt fra de eneste verdenskendte tatovører, der kommer til Prison Ink, hvor man vil kunne opleve alle stilarter og metoder indenfor tatovering. For eksempel kommer Colin Dale, Marcus Hammer og Patricia Campos og laver håndstikstatoveringer efter de oprindelige metoder uden elektriske maskiner. Alle genrer fra old school til realisme vil være repræsenteret. Fra Sverige vil Den Gamla Skolan gæste Prison Ink med deres tatovør Polaren Per, der repræsenterer old school og neo traditional stilen.

Fra Slovakiet kommer et helt team af tatovører fra Bratislavas største tattoo-shop Wolf Town. Derudover er de hæderkronede Bel Air Tattoo og Frank Dichmann tattoo også repræsenteret på Prison Ink.  Danske Jesper Mann, der er specialist i ornamentering og hele holdet fra danske Magoo Tattoo, Benny Black Tattoo, Elektrisk Tatovering, Trash Tattoo, Sinners Ink, Miks Tattoo og Buddha Tattoo kommer også til Prison Ink. Fra Horsens kommer bl.a. Benny Black, Kevin Rosenkjær og Line Mariëlle Kloosterman. Også kæderne House of Ink og Nextattoo kommer til Horsens med flere tatovører.

- Fængslet som lokation er helt unikt. I dag er det museum og folk kan få en oplevelse ved at se det gamle fængsel indefra samtidig med at de kan se over 100 meget dygtige tatovører fra hele verden arbejde i tre dage. Derudover har vi engageret os med det lokale musikliv i Horsens og får live-optrædender fra upcoming hip hop bands, vi har grafittimalere, skaterbane - så man kan tage sit skateboard med - og den lokale amerikanerbilklub kommer også og udstiller nogle af deres biler, siger Daniel Vous Pedersen.

Ruben Miks Tattoo
Ruben Miks Tattoo Foto: Prison Ink