Nyheder

Irsk dommer kom til at legalisere stoffer

Medlemmerne af det irske parlament har tirsdag aften fået rigtigt travlt.

Tidligere på dagen fandt en domstol, at en lov fra 1977, der forbød en lang række stoffer, var i strid med landets forfatning. Og med et slag fra dommerens hammer, blev alle de stoffer legaliseret i landet. Det drejer sig blandt andet om ecstasy, svampe, ketamin og crystal meth. Det skriver det irske medie The Journal.

Parlamentet er derfor samlet i al hast for at vedtage en nødlovgivning, der igen vil gøre stofferne forbudt.

Vil være lovlige hele onsdag

Det tager imidlertid mindst 24 timer, før den slags lovgivning træder i kraft, og det vil sige, at man frit kan boltre sig i de hidtil ulovlige stoffer hele onsdagen. Dermed kan lovgivningen ikke træde i kraft før midnat mellem onsdag og torsdag.

- Vi havde ingen chance for at vide, hvad domstolen ville beslutte i dag, siger den irske sundhedsminister Leo Varadkar i en pressemeddelelse.

Han understregede desuden, at det stadig er ulovligt at sælge, levere, importere og eksportere stofferne. Desuden påvirker den aparte situation ikke allerede dømte forbrydere efter lovgivningen, der nu er tilsidesat. Derimod kan det få effekt på igangværende sager.