Nyheder

Tidligere medlem advarer: Hysterisk debat om Hizb ut-Tahrir gavner dem

Drop den skingre tone overfor Hizb ut-Tahrir. Sådan lyder budskabet fra Khaterah Parwani, der i dag arbejder med afradikalisering, men i sin ungdom har været medlem af organisationen. Hun mener, at det skal være klart for unge herhjemme, at man er uenig, men at man skal fokusere på at forklare uenigheden i stedet for at tale som islamofober, fordi så vinder Hizb ut-Tahrir.

- Det er vigtigt at tage debatten, men ikke nødvendigvis sige, at man går i dialog med dem. Man skal vise, at man er komplet uenige, så alle unge mennesker kan se, at der er noget andet at mene, siger hun.

Debatten er aktuel oven på en udnævnelse af Omar Saad som formand i beboerforeningen Islandshøjparken i Nivå. Han er medlem af Hizb ut-Tahrir, men ifølge Khaterah Parwani må danskerne i debatten ikke glemme nuancerne, fordi så kan organisationen have held til at omvende langt flere:

- Debatten må ikke blive hysterisk, for det fremmer Hizb ut-Tahrir, hver gang danskerne udtrykker angst overfor dem. Det giver dem vind i sejlene, fordi de så kan sige, at det bliver en unuanceret debat, og hver gang en politiker som Pia Kjærsgaard bliver unuanceret i sine udtalelser, så hjælper det Hizb ut-Tahrir. Det gør, at de kan sige, at ”vi bliver ekskluderet”, forklarer Khaterah Parwani.

Et flertal blandt politikerne på Christiansborg har efter terrorangrebet i København ønsket at forbyde Hizb ut-Tahrir, hvilket Rigsadvokaten lige nu undersøger.

Og for at vise andre dele af det muslimske samfund har hun for nylig besøgt Mjølnerparken med flere politikere, heriblandt de to ministre, Morten Østergaard og Manu Sareen for at komme nærmere på et muslimsk samfund, som flere ellers synes "lukket for danskere".

- Den største modgift er at vise omfavnelse overfor muslimer. I Mjølnerparken var reaktionen på gadeplan en helt anden, fordi de små børn kom over og krammede dem, og sådan noget positivt spreder sig i miljøet. Dét er den største modgift, siger hun.

Omar Saad vil ikke kommentere sit formandskab overfor TV 2, men afviser til Frederiksborg Amts Avis, at de politiske holdninger har nogen betydning for virket som formand for beboerforeningen.