Nyheder

Finsk direktør fik fartbøde på 400.000 kr

En finsk direktør har fået en megabøde, efter han kørte 23 km/t for stærkt. I Finland er reglerne sådan, at bøden tilpasses efter synderens indtægt. Forretningsmanden Reima Kuisla må være godt kørende rent økonomisk, for da bøde blev regnes ud efter hans indtægt fra 2013, blev den gjort op til 54.024 euro. Det svarer til 402.657 danske kroner. Det skriver Jyllands-Posten.

Direktøren har siden slået et billede op af bøden på sin Facebook-profil med teksten:

- For 10 år siden havde jeg ikke forestillet mig, at jeg seriøst ville overveje at flytte til udlandet. Finland er umuligt at leve i for personer med høje indkomster og formuer

Reima Kuisla har fået blandet respons på sit opslag. Flere mener, at han bare skulle have overholdt reglerne. Andre giver ham dog medhold i at bøden er for voldsom.

Rekorden for fartbøder i Finland er dog tilbage fra 2002. Her fik en topchef i Nokia en fartbøde på 864.000 kr. for at køre for stærkt på sin Harley-Davison. Den bøde blev regnet ud ud fra en årsløn på 104 mio. kr.

I Danmark har vi tilsvarende regler, når der er tale om spritkørsel. Her fik den danske fodboldspiller Nicklas Bendtner en bøde på 842.000 kroner for at køre spritkørsel.

Deltag i debatten på vores Facebook-side: