Ups: Politiken glemte Jylland - her er det jyske svar

Avisen Politiken antydede lørdag, at den jysk/tyske grænse ikke eksisterede. Det fik folk til tasterne og skabte en heftig debat på sociale medier.

Politiken havde i den uheldige overskrift skrevet "Planerne om at gøre Danmark landfast med Tyskland igen er pludselig blevet betragteligt dyrere". Den overskrift kommenterede Aabenraa Kommune med et glimt i øjet på, da de skrev følgende på deres facebookprofil:

Dagbladet Politiken har mandag anerkendt, at det var lidt uheldigt, da man på debatsiderne lørdag antydede, at Danmark ikke er landfast med Tyskland. "Flere jyske læsere har inviteret på besøg og lover en forunderlig oplevelse," skriver læsernes redaktør Bjarne Schilling i mandagens udgave af Fejl & Fakta, hvor man retter uklarheder eller fejl fra tidligere dages aviser.

På Aabenraas side på facebook skriver kommunen i dag "Det er i sandhed en stor dag for grænselandet i dag":

Det er ikke kun Politiken, der af nogle har ry for at være en Københavner-avis, der har haft en pinlig fejl. Jyllands-Posten lavede også en fejl i forbindelse med uddelingen af Michelin-stjerner. Her kunne man som læser blive i tvivl om, hvorvidt Jyllands-Posten har styr på geografien i Danmark.

I forbindelse med uddelingen af Michelin-stjerner i Danmark, der indtil i år kun har været tildelt restauranter i København, skrev Jyllandsposten i billedteksten til et billede af mesterkokken og hans personale:

"Mesterkokken Wassim Hallal og hans personale på Frederikshøj Kro i Aarhus er blevet belønnet med den første danske Michelin-stjerne uden for Danmark."