Nyheder

Politi med røde ører: Derfor overså vi den sjette sårede betjent

Det er mandag kommet frem, at seks betjente blev såret ved angrebene på Krudttønden og synagogoen i Krystalgade. Det har ellers hele tiden forlydt, at der var tale om fem betjente. 

Den sjette sårede betjent, som er en kvinde, blev såret af glasskår ved angrebet på Krudttønden. Det fremgår af Dansk Politis eget fagblad.

Politiet beklager nu fejlen og fortæller til TV 2, at det aldrig har været meningen, at det skulle være en hemmelighed, at der var tale om seks sårede betjente.

- Det er en beklagelig fejl i vores kommunikation, at der er blevet meldt ud, at det var fem betjente, der blev sårede, når det i virkeligheden var seks. Det har været fremme så mange gange, at der var tale om to dræbte og fem sårede. Vi er kede af, at vi ikke har fået rettet det til seks i vores pressemeddelelser. Jeg har lidt røde ører i dag, siger Mads Jensen, kommunikationschef hos Københavns politi til TV 2.

Mads Jensen forklarer, at den sjette betjent ikke blev alvorligt såret og kun pådrog sig overfladiske skader ved angrebet, hvorfor hun blev kørt til et andet sygehus end de andre. Derfor har man fra politiets side "glemt" den kvindelige betjent i det samlede regnestykke af de sårede.

Betjentene er udskrevet

Fire af betjentene blev såret af skud, mens to blev såret af glasskår, oplyser Mads Jensen.

Alle seks betjente er blevet udskrevet. De sidste af dem blev det om tirsdagen.

I videoen kan du høre Mads Jensen beklage fejlen.