TV 2 reporter mødte 18-årig anholdt: - Virkede som en intelligent ung mand

- Han virkede helt bestemt som en intelligent ung mand. Sådan beskriver en TV 2 reporter den 18-årige mand, der fredag blev anholdt for medvirken t

- Han virkede helt bestemt som en intelligent ung mand.

Sådan beskriver en TV 2 reporter den 18-årige mand, der fredag blev anholdt for medvirken til skudattentaterne mod Krudttønden på Østerbro og Københavns Synagoge den 14. og 15. februar.

Den 18-årige blev fremstillet i grundlovsforhør lørdag formiddag. Her blev han sigtet for i forening og efter forudgående aftale med den formodede gerningsmand at have medvirket til angrebene, idet han blandt andet skulle havet skaffet en skudsikker vest og mindst én kniv. Han nægter sig skyldig. 

Den anholdte er desuden en person med relation til den formodede gerningsmand, erfarer TV 2.

TV 2's reporter Anders Lomholt talte kort med den 18-årige mand torsdag aften, hvor han endnu ikke var blevet anholdt i sagen.

- Han var en kvik ung mand. Han fortalte mig, at han ikke have noget som helst kendskab til de gerninger, som den formodede gerningsmand har begået, og at han heller ikke har hjulpet ham, siger Anders Lomholt.

-Han fortalte også, at han var i gang med en uddannelse, som han tog meget seriøst, og planlagde at forsætte i udlandet på et tidspunkt, siger reporteren.

Den 18-årige mand er desuden den tredje person, der siden angrebet er blevet anholdt og sigtet for på den ene eller anden måde at have hjulpet den formodede gerningsmand, Omar Abdel Hamid El-Hussein.