Nyheder

Par gik i døden hånd i hånd

Et californisk par forlod denne verden på den smukkest mulige måde: De åndede ud, mens de holdt hinanden i hånden i deres hjem i byen Easton. Sådan blev enden på deres 67 år lange ægteskab, og den smukke historie oversvømmer nu de sociale medier i USA.

Floyd Hartwig blev 90 år gammel, og hans hustru Violet blev 89. Deres drøm var at dø arm i arm, det kunne ikke lade sig gøre. Derfor var hånd-i-hånd den næstbedste løsning, siger deres datter til Fox News.

- Det hele var meget overvældende og ret traumatisk, men vi prøvede at opfylde deres ønsker om, at de gerne ville dø hjemme og sammen, siger datteren Donna Scharton.

Da familien fornemmede, at det var oppe over kom de ud på ranchen i Easton for at hjælpe dem at dø på den måde, de gerne ville.

- Vi skubbede sengene så tæt sammen, som vi kunne, og så satte vi deres hænder sammen, så de kunne holde i hånd. Først døde min far og bare fem timer senere døde min mor.

Floyd Hartwigs læge havde sagt, at han havde to uge tilbage at leve i, da hans nyre stod af. Og den forudsigelse holdt stik. Begge har kæmpet med sygdomme i deres sene år, men alligevel holdt de fast i at hjælpe hinanden og i at spise morgenmad sammen hver morgen. Datteren husker det sidste lægebesøg et par uger forinden, hvor faderen havde stærke smerter i den ene side:

- Jeg er okay, sagde han.

- Jeg vil bare have, at du hjælper ’Vi’ (hans hustru, red.)

Hartwig-parret blev gift i 1947. De mødtes i en danseklub i Fresno, da Floyd var hjemme på orlov fra flåden. Han og Violet fik tre børn, fire børnebørn og ti oldebørn. Og nu kender alle amerikanere deres historie.

Følg tråden på vores Facebook-side:

I april 2014 skrev vi på tv2.dk om en lignende historie: Efter at have holdt hinanden i hånden over morgenmaden gennem 70 års ægteskab, døde Helen og Kenneth Felumlee fra Ohio, USA,  nemlig med 15 timers mellemrum, og deres otte børn var ikke i tvivl: De to kunne bare ikke leve uden hinanden

Du kan læse hele deres romantiske historie her 

Endnu et eksempel er Ruth og Herold Knapke, der aldrig gik nogen steder uden hinanden - heller ikke i døden. Og de to døde derfor af naturlige årsager med bare 11 timers mellemrum, desværre få dage før deres 65. års bryllupsdag. Ifølge familien kæmpede han for at dø samtidig med sin kone. Læs hele historien her.