Nyheder

Under shoppetur: - Min fire-årige blev slået af en racist

En shoppetur i centret Rødovre Centrum udviklede sig i fredags grimt for Muhamed Demir og hans to børn, da hans fire-årige søn angiveligt blev slået i hovedet af en forbipasserende mand.

Muhamed Demir troede først, at manden blot stødte ind i sønnen. Men den fire-årige dreng græd og sagde, at han var blevet slået, og Muhamed Demir så en rødmen ved det ene øje.

Episoden er anmeldt til politiet, som vil forsøge at finde manden. 

Muhamed Demir er endnu for berørt til at fortælle om situationen, men har givet tv2.dk tilladelse til at viderebringe hans Facebook-opdatering, hvor han fortæller om forløbet.

- Han er meget ulykkelig nu og gentager, at han er blevet slået, hvorefter jeg giver ham et knus og siger, at det kan jeg ikke forestille mig, men at vi jo kan forsøge at finde ham, så han kan sige undskyld til min søn, hvilket min søn gerne vil. Han er aldrig blevet slået på og opdraget til at sige undskyld, hvis man kommer til at gøre en anden ondt, så jeg fornemmer, at det er vigtigt for ham. Navnlig fordi det gør så ondt, skriver Muhamed Demir på Facebook.

”Det har han godt af”

Familien finder manden for enden af en gang i indkøbscentret.

- Jeg går stille og roligt imod ham og siger høfligt, at han vist kom til at ramme min søn, at min søn tror, at han er blevet slået, og at det vil betyde meget for ham, hvis han får en undskyldning og får at vide, at det ikke var meningen.

- Og det er så hér, at chokket indtræder, idet manden vredt siger: ”Det har han godt af! I skal bare lære at opføre jer ordentligt, sådan nogle som jer!”

- Jeg indser for sent, at min søn hele tiden har haft ret og kan mærke vreden bluse op i mig, idet jeg råber af ham, at det er noget svineri, at en mand slår en lille dreng på fire, skriver Muhamed Demir.

De to mænd begynder at skændes, indtil manden pludselig går derfra.

- Da jeg selv vender mig om, bliver jeg klar over hvorfor: Der har samlet sig en lille skare af mennesker bag mig og mine børn. Jeg forlader stedet med mine børn og er tydeligvis oprevet. Men da jeg er faldet til ro lidt senere, er jeg bare rørt og taknemmelig for, at så mange mennesker valgte at stille sig op bag en far og hans to små, forskræmte børn, skriver Muhamed Demir.

Gode muligheder for at finde manden

Han meldte episoden til politiet over telefonen, da de kom hjem fredag aften, og lørdag afgav han forklaring på politistationen i Albertslund.

Politikommissær Henrik Haugaard fra lokalefterforskning Øst ved Københavns Vestegns Politi, fortæller tv2.dk, at man er ved at starte en efterforskning af sagen.

- Jeg kan bekræfte, at der er oprettet en sag, og der er helt klart nogle efterforskningsskridt, der skal tages, siger han.

Han fortæller at politiet har et godt samarbejde med de ansatte i centret. 

- Er det en person, der har sin gang i centret, er der gode muligheder for at finde ud af, hvem det er, og så skal vi høre begge parters forklaring, siger han.

Henrik Haugaard ville foretrække, hvis episoden var fanget på overvågningskameraer, men det er desværre ikke tilfældet. Vagtchef i Rødovre Centrum Brian Olsen fortæller nemlig til tv2.dk, at man i dag har opdaget en fejl i systemet, og ingen overvågningsoptagelser er blevet gemt fra 11. februar til i dag. Den fejl er nu rettet.

Muhamed Demir mener, at episoden er en hadforbrydelse, der fandt sted, fordi hans søn har minoritetsbaggrund.

- Dette er ikke det Danmark, jeg voksede op i. Og jeg vil ikke have, at det skal være det Danmark, som mine børn, skal vokse op i, skriver han på Facebook.