Joachim B. Olsen: Kontanthjælpen er gået amok

16x9

Det er helt urimeligt, at kontanthjælpen ligger på det niveau, den gør. Det mener i hvert fald Liberal Alliances beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen, der vil have den store kniv frem. For kontanthjælpen fastholder for mange i offentlig forsørgelse, lyder det ifølge Berlingske Nyhedsbureau.

Baggrunden for udmeldingen er nye tal, der viser, at 4.500 kontanthjælpsmodtagere har en bruttoindkomst på mindst 350.000 kroner om året, når man tæller offentlige ydelser som børnepenge med. Tallene, der er de senest opgjorte fra 2012, kommer fra økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R), som har sendt dem til Folketingets Finansudvalg.

- Det er et tegn på, at kontanthjælpen ikke bare er et sikkerhedsnet, som vi ellers godt kan lide at gå at fortælle os selv. For nogle familietyper er den så høj, at den er et værn mod arbejdsmarkedet, siger Joachim B. Olsen til Berlingske Nyhedsbureau og påpeger, at det ikke skal være meningen med systemet.  

Han mener desuden, at det nuværende kontanthjælpssystem styrker den negative sociale arv.

- Vi ved fra forskningen, at børn, der vokser op i familier på kontanthjælp, har en markant større risiko for selv at ende på kontanthjælp. Det betyder, at de høje ydelser er med til at forstærke den negative sociale arv, siger han

Joachim B. Olsen vil derfor indføre det, han og kalder en ”reel kontanthjælpsreform" og sætter ydelsen til det, der svarer til den nuværende ungeydelse for alle grupper. Altså cirka 6.900 kroner.

Er du enig eller uenig med Joachim B. Olsen? Via → TV 2 Politik

Posted by TV 2 NYHEDERNE on Monday, February 23, 2015