Nyheder

Imam: Jeg forvekslede Omar El-Hussein med en anden

Fængselsimam Mohamed Abdou fra Statsfængslet i Ringe valgte i dag at trække sine udtalelser til Station 2 i går om den formodede gerningsmand til terrorangrebene i København Omar Abdel Hamid El-Hussein tilbage.

- Jeg forvekslede ham med en anden, forklarer imam Mohamed Abdou.

Omar Abdel Hamid El-Hussein har i en periode opholdt sig i Ringe Statsfængsel, mens Mohamed Abdou fungerede som imam, og imamen kan i dag ikke huske om han har haft samtaler med Omar Abdel Hamid El-Hussein.  

Til TV 2 fortalte imamen ellers, at han havde haft ti samtaler med Omar Abdel Hamid El-Hussein, og at de blandt andet havde talt om El-Husseins problemer med at tøjle en voldsom aggressivitet. Mohamed Abdou oplyser nu, at han må have forvekslet Omar Abdel Hamid El-Hussein med en anden indsat, fordi han taler med et stort antal indsatte i sit arbejde.

Til gengæld fastholder Mohamed Abdou sine øvrige udtalelser om, at vreden blandt unge, muslimske indsatte er stor.

Imamens beslutning om at trække sine udtalelser vedrørende Omar Abdel Hamid El-Hussein tilbage sker efter et møde med ledelsen ved Statsfængslet i Ringe.

 – Vi kan forstå, at vi har fået og viderebragt udtalelser, som nu betvivles. Samtalerne mellem Omar Abdel Hamid El-Hussein og Mohamed Abdou skulle angiveligt have fundet sted i Ringe Statsfængsel så sent som for fem måneder siden. Det har efterfølgende vist sig ikke at være korrekt. Det beklager vi, siger Event- og aktualitetschef Ulla Pors Nielsen fra TV2/Nyhederne.