Nyheder

Øjenvidne: Finn Nørgaard forsøgte at overmande attentatmand

Den 55-årige fotograf, producer og instruktør Finn Nørgaard blev dræbt, da han forsøgte at overmande attentatmanden, der lørdag med en automatisk M95-riffel affyrede 28 skud mod kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København.

Det fortæller et nyt vidne, Clayton Coleman, til TV 2’s Station 2, der i aften klokken 21.05 sender særudgaven ”TV 2: Terror i Danmark” om terrorhandlingerne i København i weekenden.

Clayton Coleman ledte efter sin kones stjålne cykel, da han hørte en mand råbe.

Fra den anden side af gaden overværede han derefter den formodede attentatmand, Omar Abdel Hamid El-Hussein, skyde mod Krudttøndens facade, og dernæst så han ham dræbe Finn Nørgaard på klos hold.

- Jeg kigger lidt derover, og jeg kan se ham (den formodede gerningsmand, Omar Abdel Hamid El-Hussien, red.) komme ud ad døren og råbe et eller andet – og så begynder han bare at åbne ild. Jeg troede, de havde et show kørende – jeg kunne se kuglerne gå igennem ruderne og tænkte, at det måske så var meget virkeligt det her, siger Clayton Coleman.

Attentatmanden får vristet sig fri og skyder

Finn Nørgaard deltog i debatmødet inde i Krudttønden. Det vides ikke, hvor og hvordan han kom ud fra Krudttønden, eller hvorfor han befandt sig tæt ved indgangen umiddelbart efter skyderiet. Men ifølge Clayton Coleman kom Finn Nørgaard rundt om hjørnet og gik hen til den formodede gerningsmand, Omar Abdel Hamid El-Hussein - efter der var affyret en lang række skud mod Krudttøndens facade.

I videoklippet øverst i artiklen kan du se, hvordan Finn Nørgaard – ifølge Clayton Colemans beskrivelse – herefter forsøger at overmande gerningsmanden ved at gribe fat i hans skuldre bagfra. Men attentatmanden får vristet sig fri.

- Det er som om han (Finn Nørgaard, red.) prøver at få fat i skuldrene på ham. Men gerningsmanden drejer bare rundt og skyder, fortæller Clayton Coleman.

Han fortsætter:

- Finn var ikke en særlig stor mand. Det var svært for ham. Knægten (den formodede gerningsmand, Omar Abdel Hamid El-Hussein, red.) var 22 år og kickbokser, og han var meget svær at stoppe på den måde.

- Stop med at gemme dig, mate

Finn Nørgaard blev ifølge Clayton Coleman ramt af ét enkelt skud ved skulderen. Han afgik efterfølgende ved døden, mens vidner - herunder Clayton Coleman - forsøgte at redde ham.

På optagelser umiddelbart efter skyderierne kan man se, hvordan Clayton Coleman først forsøger at skaffe hjælp til Finn Nørgaard, der ligger skudt på gaden, og hvordan Clayton Coleman derefter viser de først ankomne motorcykelbetjente, hvilken vej gerningsmanden er flygtet i.

- Tilkald politiet, tilkald politiet. Stop med at gemme dig, mate (…) han er nede, han er blevet skudt, råber Clayton Coleman til nogle personer, der står ved indgangen til Krudttønden.

De optagelser kan du se her og her.

Politi: Finn Nørgaard ramt af ét dræbende skud

På baggrund af afhøringer og de tekniske undersøgelser har Københavns Politi i en pressemeddelelse oplyst, at den formodede gerningsmand, Omar Abdel Hamid El-Hussein, med en automatisk M95-riffel affyrer 28 skud mod Krudttønden.

Samtidig har Københavns Politi oplyst, at den gerningsmanden ved sin ankomst til stedet først forsøgte at komme ind ad andre indgange end hovedindgangen, hvorefter han på gaden mødte Finn Nørgaard. Ifølge politiet blev der afgivet ét skud, der var dræbende.