Nyheder

Efter billede af ultratynd model: I burde skamme jer, Cover!

Efter TV 2 i går fortalte historien om Rikke Tindal, der fik et chok, da hun bladrede i sin datters modeblad og blev mødt af synet af en ufatteligt tynd model i strikkjole, er forargelsen væltet ned over modemagasinet COVER, som har bragt billedet.

I løbet af natten er COVERs Facebook-side blevet fyldt med kommentarer fra rystede danskere, der mener, at billedet af den tynde pige aldrig burde have fundet vej til bladets glanspapir.

'Jeg er målløs over dette billede! Hvorfor i alverden har COVER valgt at have denne tydeligt spiseforstyrrede model med i bladet? Og hvordan modelbureauet kan undlade at gribe ind overfor en så underernæret model er mig ganske enkelt en gåde. I skulle skamme jer! skriver Josephine Dahl Christensen.

Michael Hansen har samme holdning:

'Jeg er forarget og i dyb chok. Hvordan kan I som modeblad se jer selv i øjnene og bruge den pige som model. Tænk at man kan være så følelseskold, og ikke har nogen form for sund fornuft overfor denne pige. Jeg er total målløs', skriver Michael Hansen.

'Jeg har lige set jeres forsiden forestillende en pige, der tydeligvis lider af anoreksii! Hvordan kan I finde på det? FØJ, skriver Tine Steen Madsen på siden.

Også på TV 2's egen Facebook-side har billedet af modellen fået brugerne til tastaturet. I skrivende stund har artiklen fået omkring 400 kommentarer.

'Problemet her er ikke modellen. Problemet er, at COVER vælger at tage sådan en sygeligt radmager model med i bladet, og at de dermed blåstempler det ultratynde kropsideal. Et kropsideal som er med til at plante nogle helt forskruede drømme i unge piger. Drømme som ender med at blive til besættelser og sygdomme. Alvorlige sygdomme, som i sidste ende kan ende med at koste dem deres liv, skriver Thomas Nielsen.

'Usmageligt: Aldrig mere Cover', lyder dommen fra Signe Thorup.

COVER har ikke kommenteret på de mange Facebook-kommentarer. TV 2 forsøger at få en kommentar fra COVERs stifter og chefredaktør, Malene Malling.