Nyheder

Cover erkender: Det her billede skulle ikke være bragt

På modemagasinet både Covers Facebook-side og Twitter raser debatten, efter magasinet i deres seneste nummer har bragt et billede af en ultratynd model, som i manges øjne viser en syg pige.

Covers stifter indrømmer nu, at billedet af den tynde pige ikke skulle være havnet på bladets sider.

- Jeg har lavet magasiner i over ti år, og denne gang har jeg desværre lavet en stor fejl, som jeg gerne vil sige undskyld for. På Cover har vi igennem årene trykt tusindvis af billeder, men denne modeserie, skulle vi ikke have trykt. Det er ikke noget, jeg er glad for eller stolt af. Jeg har selv døtre, og ønsker på ingen måde at bidrage til et sygt kvindeideal, siger Malene Malling til TV 2 og fastslår:

- På Cover prøver vi at have et nuanceret skønhedsideal, og vi siger nej til nogen, hvor vi tænker, der er noget galt. Vi vil ikke arbejde med piger, der er syge. Det billede af modellen, der gengives i medierne nu, ville jeg bestemt ønske ikke have trykt.

Malene Malling fortæller samtidig, at hun ikke selv var til stede, da billederne, den såkaldte 'skydning', blev taget, men at hun efterfølgende har kigget billederne af den tynde model igennem.

- Hvorfor bruger I overhovedet denne model, når du selv erkender, at billedet ikke skulle være bragt?

- Der er flere spørgsmål her. Der er spørgsmålet om, hvorvidt sådan en pige overhovedet bør arbejde, og det må være op til modelbureauet og pigen selv. Spørgsmålet for os er, om vi skulle have trykt det eller ej. Jeg går ind for, at COVER viser, at skønhed er mange ting. Men selvfølgelig skal Cover ikke hylde et skønhedsideal, der ser sygt ud.

- Og det gør I her?

- Der er et billede, hvor det ikke ser særlig godt ud, ja. Jeg ved, at modellen ikke er syg, men at hun er lille af statur. Jeg har desværre ikke været opmærksom nok denne gang. Fejlen er min, og det er ansvaret også. Og det er jeg meget, meget ked af.

Artiklen fortsætter under billedet...

Malene Maling påpeger samtidig, at hvis man ser hele billedserien med modellen, så ser det ikke helt så 'slemt ud', som når man ser det ene billede isoleret.

- Jeg kan godt se, at den vinkel billedet har, bestemt ikke gør det bedre. Ser man sammenhængen i magasinet, ser det ikke ligeså slemt ud som det enkelte billede.

- Flere har på jeres Facebook-side skrevet og spurgt, hvordan I kan se jer selv i øjnene, når I bringer sådan et billede. Det spørgsmål vil jeg gerne sende videre til dig.

- Jeg kan sagtens se mig selv i øjnene, fordi jeg og Cover gennem de sidste ti år har bidraget til et helt andet kvindeideal, end det der var inden Cover. Et ideal, der hylder stærke og kloge kvinder, kvinder, der kan og vil noget, og hvor vi netop har sagt fra over for piger, vi ikke mente, var sunde.

Modellen på billedet er i stald hos modelbureauet Scoop Models, og TV 2 har derfor forsøgt at få en kommentar fra direktør Bente Lundquist. Hun er dog ikke vendt tilbage på henvendelsen. Tidligere i dag var billedet af den tynde at finde i modellens portfolio på modelbureauets hjemmesiden, men det er nu blevet fjernet.

Se interview med Rikke Tindal, der startede debatten om Cover-billedet, i videoen øverst i artiklen.