Nyheder

Kæmpe fremmøde ved Dan Uzans begravelse

Klokken 00.43 natten til søndag blev 37-årige Dan Uzan det andet offer for et terrorangreb på dansk jord.

Angrebene blev begået af den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein, som blot havde været løsladt fra varetægtsfængsling i 14 dage, da han på klos hold skød Dan Uzan foran indgangen til synagogen i Krystalgade i København, hvor han fungerede som frivillig vagt ved en Bat Mitzah med 80 gæster.

I dag klokken 14 sagde familien et sidste farvel, da den 37-årige jødiske cand.polit blev begravet.

Ceremonien fandt sted på Mosaisk Vester Begravelsesplads på det ydre Vesterbro i København. Både rabbiner Jair Melchior, tidligere overrabbiner Bent Lexner og formand for det Jødiske Samfund i Danmark, Dan Rosenberg Asmussen, holdt flotte taler.

Folk strømmede til for at udvise respekt 

Det officielle Danmark var rigt repræsenteret ved begravelsen. Statsminister, Helle Thorning-Schmidt, Justitsminister Mette Frederiksen, overborgmester Frank Jensen, Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, Pia Kjærsgaard og Kristian Thulesen Dahl fra DF, Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard, og formanden for Liberal Alliance, Anders Samuelsen, var blandt nogle af de mange gæster, der var mødt op for at vise deres respekt.

Der er plads til cirka 250 gæster i kapellet, men hundredvis af almindelige danskere strømmede til og stimlede sammen ude foran.

Dan skabte glæde

- Dan var en mand af handling mere end af ord. Han gjorde de rigtige ting og havde hjertet på det rigtige sted. Dan var altid klar til at hjælpe andre, lød det fra kapellet.

- Den vigtigste ting er, hvordan vi lever vores liv, mens vi er her. Der er mange, der er kommet her i dag. Ikke fordi, Dan er død, men fordi, Dan var, hvem han var. Alle der har mødt Dan vil sige, at han var et af de gladeste mennesker, de nogensinde har mødt. Dan var ikke bare glad, han skabte glæde omkring sig. Den glæde og den varme, han spredte med sin latter og sin person, den vil ikke blive begravet med Dan i dag. Den vil vi tage med os i vores videre liv, lød det blandt andet fra i en af talerne.

I videoen nederst kan du se og høre mere om begravelsen.