Nyheder

Jøder: Vi fik ikke bedre sikkerhed efter Paris

Selv om statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har slået fast, at beskyttelsen af de danske jøder blev forhøjet allerede efter massakren i Paris den 12. januar, så har jøderne selv først oplevet øget sikkerhed efter weekendens angreb i København, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

Jøderne har således hverken oplevet øget bevogtning af synagogen i Krystalgade, trossamfundets skole på Østerbro, det jødiske museum ved Christiansborg eller de jødiske ældreboliger. Det siger formanden for Mosaisk Troessamfund, Dan Rosenberg Asmussen.

Han havde kort efter Paris-angrebet et møde med justitsminister Mette Frederiksen (S) om behovet for en gennemgang af jødernes sikkerhed.

- Siden er der faktisk ikke sket noget. Der er ikke sket en ændring. Jeg har ikke nogen viden om, at der er sket en forhøjelse af sikkerhedsniveauet, siger han.

Det står i kontrast til statsministerens udtalelser på et pressemøde mandag for den internationale presse, der spurgte ind til, hvorfor det har taget den danske regering så lang tid at øge bevogtningen. Helle Thorning-Schmidt afviste kritikken:

- Beskyttelsen af den jødiske synagoge er blevet styrket efter angrebene i Paris, forsikrede statsministeren.