Nyheder

Christian er kandidat til Mars-rejse: Jeg er meget spændt

Christian O. Knudsen chattede tirsdag morgen med brugerne på tv2.dk. Læs hele chatten nederst.

Danske Christian O. Knudsen er kommet et skridt nærmere en rejse til Mars. Han er nemlig gået videre i en endnu en runde i det såkaldte Mars One-projekt. 660 kandidater er blevet skåret ned til 100.

- Jeg fik det at vide i lørdags på email. Jeg blev godt nok lidt overrasket, men det var mest positivt, fortæller han til tv2.dk.

For en måned siden gik de 660 kandidater gennem en blot otte minutter lang psykologisk undersøgelse, og det er den, der har sendt Christian O. Knudsen videre.

Hele processen startede for to år siden, hvor der dengang var 202.586 kandidater, heriblandt 498 danskere.

I den tid har Christian O. Knudsen haft en del tid til at vænne sig til tanken om at rejse til Mars.

- Jeg har ikke haft kolde fødder på noget tidspunkt. Jeg vil gerne, at det lykkes, og hvis det kræver, at jeg rejser derop, er det et offer, jeg er villig til at give. Jeg ved, at jeg giver afkald på nogle ting, og jeg har ingne lyserøde forestillinger om, at det bliver en feriekoloni. Det bliver hårdt til tider. Men fra mit synspunkt er gevinsten klart det værd. Hvis man sammenligner med månelandingen i 1960’erne og alt der kom ud af det, er det bestemt det værd, siger han.

Indtil nu fortsætter Christian O. Knudsens almindelige liv, som ikke har ændret sig meget. Han har altid været med teknisk interesseret, men hans interesser har de seneste år formet sig efter en mulig tur til Mars. Blandt andet har han en slags Mars-simulator, hvor han forsøger at dyrke grøntsager i et lukket miljø, der svarer til det på Mars.

De næste runder af udvælgelsesprocessen kommer til at dreje sig om, hvordan kandidaterne arbejder sammen i grupper.

- Jeg er meget spændt på det, der skal ske nu. Det har virket en smule fjernt med en del praktiske ting og spørgeskemar. Nu forventer jeg, at få en mere direkte berøringsflade med de andre, siger Christian O. Knudsen.

Efter planen sender Mars One fire personer til Mars om otte år.

Læs hele chatten med Christian O. Knudsen her: