Nyheder

Terror-dræbte mindes med blomster

Finn Nørgaard og Dan Uzan, som blev ofre for terrorhandlingerne i København lørdag og natten til søndag, bliver mindet af børn, voksne, pårørende, fremmede og det officielle Danmark og Frankrig.

Således er et hav af blomster ved at samles foran Krudttønden på Østerbro, hvor filminstruktør Finn Nørgaard blev skudt, og foran synagogen i Krystalgade, hvor Dan Uzan mistede livet.

Også dronning Margrethe sender sine tanker til de efterladte.

- Det er med sorg, jeg erfarer omfanget af det seneste døgns begivenheder. Mine tanker går til den dræbte filminstruktør og den unge vagtmand fra det jødiske samfund, som blev mål for gerningsmandens handlinger. Jeg sender min dybeste medfølelse til de pårørende og til de sårede politifolk, skriver hun i en pressemeddelelse.

Finn Nørgaard og Dan Uzan blev ofre for samme gerningsmand, der først skød mod Krudttønden lørdag kl. 15.30. Her deltog den svenske tegner Lars Vilks i et debatarrangement, hvor også den franske ambassadør Francois Zimeray var til stede. Her blev Finn Nørgaard ramt, og også tre betjente blev såret.

Kl. 00.43 slog han til mod synagogen i Krystalgade, hvor der blev holdt konfirmationsfest for en jødisk pige. Her stod Dan Uzan vagt og blev ramt i hovedet af gerningsmandens kugler. Også to betjente blev såret.

Gerningsmanden blev selv dræbt under en skudveksling med politiet ved Nørrebro Station omkring kl. 5 søndag morgen.