Nyheder

Støtte til trætte betjente: Borger kom med friske forsyninger

- Jeg synes bare, at I gør et skide godt stykke arbejde.

- Jeg er selvfølgelig lidt rystet, men jeg er bare virkelig glad for, at I her.

Sådan lyder det fra en borger i Vognmandsmarken på Østerbro søndag eftermiddag, da han kommer med bl.a. sodavand til en række betjente, der tager sig et velfortjent hvil ovenpå mange timers arbejde i de københavnske gader.

Betjentene takker mange gange og har alligevel overskud til at give 'skål' tilbage til de to mænd, der kom med forsyningerne, hvorfor at den ene af de to understreger, at betjentene må vente med at få stærkere drikke end vand til en anden gang.

Københavns Politi, PET og Politiets Aktionsstyrke (AKS) var massivt til stede i København lørdag og søndag, efter at en gerningsmand dræbte to og sårede fem ved henholdsvis kulturhuset Krudttønden på Østerbro og ved den jødiske synagoge i Krystalgade.  

Al disponibel mandskab blev natten til søndag sat ind for at finde gerningsmanden, hvorfor at bl.a. Nørreport Station blev evakueret og H.C. Ørstedparken gennemsøgt med hunde.

Siden har politiet arbejdet på højtryk i hele København med ransagninger, nye anholdelser og videre efterforskning. Og det er ikke gået uset hen. 

Allerede søndag aften opfordrede mange københavnske borgere sine venner på sociale medier om at vise støtte til betjentene i hele byen. Det gjorde de to mænd i Vognmandsmarken.

Du kan følge TV 2 NYHEDERNES livedækning af begivenhederne i København i vores liveblog.