Nyheder

Politikere fordømmer terrorangreb: Et angreb på hele Danmark

To personer har mistet livet, fem betjente er såret og en formodet gerningsmand er blevet dræbt efter to terrorangreb lørdag og natten til søndag i København. Angrebene vækker harme blandt de danske politikere.

- Når man vælger at skyde og dræbe skyldige civile mennesker i forbindelse med et debatarrangement og en jødisk mand foran en synagoge, så angriber man hele Danmark, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt på et pressemøde søndag formiddag.

- Vores tanker går til de dræbte og deres pårørende. Men de er ikke alene - vi har alle mistet i dag, siger statsministeren.

Andre politikere giver udtryk for deres vrede og sorg på Twitter:

 I en pressemeddelelse skriver Johanne Schmidt-Nielsen (Ø):

- Det stærkeste svar på sådanne vanvittige angreb er at vise, at vi ikke at lader os kue. Vi skal fortsætte med at mene, skrive og tegne præcis det vi vil.  Og vi skal stå sammen og vise, at terrorister og ekstremister ikke vil lykkes med at så splid og had i vores samfund.

Københavns overborgmester Frank Jensen skriver:

 Økonomi- og inderigsminister Morten Østergaard (R) skriver:

Også NATO's generalsekretær Jens Stoltenberg sender sine tanker til Danmark:

Hvem er Lars Vilks?

Lars Endel Roger Vilks er en svensk kunster, professor og tegner. 

I august 2007 blev hans tegning af Muhammed som hund anledning til protester fra muslimske kredse.

Sidenhen har Lars Vilks levet et beskyttet liv, da han har modtaget en del dødstrusler i den forbindelse.   ​

Lars Vilks-kommitéen:

Lars Vilks Komiteen har til formål at arrangere offentlige møder i København med den svenske tegner og kunstteoretiker Lars Vilks og gæster.

Den har samtidig til formål at støtte op om ytringsfrihed og om retten til at tegne, tænke og tale frit, som der står på kommitéens hjemmeside.

Kilde: Larsvilks.com