Nyheder

Politiet hyldes for indsats mod terrorist

Det danske politi må lægge ører til lidt af hvert i samfundsdebatten. Men i dag synes der er være ret bred enighed om, at det danske politi har gjort en stor indsats i kampen for at redde menneskeliv og fange terroristen, der slog til mod både et debatmøde på Krudttønden, Østerbro, og en synagoge i Krystalgade, København K. I de to angreb mistede to civile mennesker livet og fem betjente blev såret. Alle betjente er dog uden for livsfare.

Frankrigs ambassadør François Zimeray er ikke i tvivl. Alle menneskerne, der befandt sig på Krudttønden var blevet dræbt, hvis ikke politiet havde været der:

Samtidig med at menneskejagten stod på, så skulle politiet rydde indre by for fulde mennesker. Det udmøntede sig blandt andet i en konfrontation for åben skærm med en fuld mand:

Politikerne har stået i kø for at rose politiet:

Helle Thorning-Schmidt, Statsminister, Socialdemokraterne

-Jeg vil gerne udtrykke min dybeste respekt for politiets og andre myndigheders store indsats. Det gælder ikke mindst de sårede betjente og deres kollegaer, der uselvisk har bragt sig i direkte fare for at beskytte os andre.

Lars Løkke Rasmussen, formand Venstre:

- Jeg føler stor taknemmelighed for den professionelle indsats, politiet og andre myndigheder har ydet. Ikke bare har det ført til, at den formodede gerningsmand nu er elimineret - det har rimeligvis også minimeret de civile tab. Fem politifolk er blevet såret i deres uegennyttige arbejde. De og deres kollegaer har min største respekt.

Pia Kjærsgaard, Dansk Folkeparti

- Jeg har stor respekt for politiets arbejde, og jeg håber sammen med alle andre, det lykkes dem at komme helt til bunds i denne forfærdelige terrorsag.

At rose politiet er dog en klassisk politiker-disciplin. Denne gang er der også store roser fra borgerne på de sociale medier.

Er du enig i at politiet fortjener ros for indsatsen? Deltag i debatten på vores Facebook-side: