Nyheder

Hizb-ut-Tahrir: Vi skal ikke tage afstand fra attentat

Terroranslaget mod tegneren Lars Vilks og Danmark har mødt fordømmelse verden over. Men det islamistiske parti Hizb-ut-Tahrir vil ikke tage afstand fra terroranslaget. Tværtimod opfordrer foreningen til at muslimer undlader at tage afstand, men i stedet sætter tingene i rette kontekst:

- Set i lyset af alt dette, er det vitalt, at vi som muslimer ikke tager afstand, men tværtimod sætter tingene i den rette kontekst. Det er de danske politikere og medier, der burde tage afstand fra den politik, som har skabt omstændigheder, der fører til had, trusler, voldelige overfald og i yderste konsekvens drab, uanset hvem ofrene måtte være. Vi, som muslimsk fællesskab, må under ingen omstændigheder bukke under for presset og acceptere præmissen om, at Islam er på anklagebænken, skriver foreningen i Allahs navn.

- De vestlige værdier er blandt årsagerne til problemet, og politikerne er udmærket klar over, at deres værdier er under pres. Ikke grundet en voldelig aktion i Indre By, da kugler ikke kan rokke det mindste ved værdier og overbevisninger. Nej, de vestlige værdiers selvmodsigelser og manglende evne til at skabe harmoniske samfund er efterhånden blevet tydelig for mange mennesker, ligesom det er blevet tydeligt, at de vestlige værdier og systemer har forårsaget menneskeheden enorme lidelser og katastrofer – heri ligger deres største krise. Tanker udfordres med tanker, så vi muslimer skal fortsætte med at bære de islamiske tanker og udfordre Vestens falske værdier og umenneskelige politik.

Vesten har blod på hænderne

Hizb-ut-Tahrir påpeger, at Vesten selv har blod på hænderne og har forårsaget død og ødelæggelse i demokratiets navn:

- Folketinget har for nylig valgt at afsætte 60,9 mio. kr. til en såkaldt antiradikaliseringsplan, hvor man udstiller islamiske værdier og muslimer som en voldelig trussel, og derfor vil tvangsfodre muslimer med sine vestlige værdier. Det er dog direkte løgn og manipulation at fremstille demokratiet og frihederne som absolutte modsætninger til vold og ufred, når man i nyere tid ikke har set mere død og ødelæggelse end den, der er forårsaget af vestlige tropper i demokratiets og liberalismens navn.

- Danske politikere og meningsdannere har i øvrigt ingen moralsk autoritet til at udpege hverken muslimer eller islam som voldelig, når man tænker på, hvor meget blod de har på hænderne. Når nogle politikere udtaler, at det er irrelevant at diskutere årsagerne til denne type hændelser, så er det højst sandsynligt, fordi netop den diskussion vil afsløre, at de selv bærer en stor del af ansvaret.

Hizb-ut-Tahrir slutter pressemeddelelsen med en opfordring til danske muslimer:

- Tanker udfordres med tanker, så vi muslimer skal fortsætte med at bære de islamiske tanker og udfordre Vestens falske værdier og umenneskelige politik.