Nyheder

Formodet gerningsmand er Omar Abdel Hamid El-Hussein

Den formodede gerningsmand er Omar Abdel Hamid El-Hussein, erfarer TV 2. Han blev 22 år.

TV 2's oplysninger er ikke blevet bekræftet af politiet. 

Den formodede terrorist ved weekendens skyderier er identificeret. Han blev 22 år, er født i Danmark og kendt i bandemiljøet, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Manden var ifølge politiet kendt for flere kriminelle forhold vedrørende blandt andet overtrædelse af våbenloven og vold.

Ved politiets efterforskning i området omkring Mjølnerparken og Svanevej, har politiet fundet beklædning og et automatvåben, der kan svare til det, som gerningsmanden brugte ved Krudttønden.

De tekniske undersøgelser skal nu fastlægge, om det er tilfældet.

Knivstikkeri i S-tog

Omar Abdel Hamid El-Hussein havde flere gange været i konflikt med loven. 

Ifølge Ekstra Bladet og DR blev han så sent som for to uger siden løsladt fra fængslet efter at have afsonet en dom for grov vold. Politiet vil ikke bekræfte disse oplysninger overfor TV 2.

For ca. halvandet år siden blev Omar Abdel Hamid El-Hussein omtalt i medierne, da han blev efterlyst af Københavns Politi for et knivstikkeri i et S-tog. 

Fredag 22. november 2013 steg han kort efter klokken 15 på toget på Åmarken Station i ved København. Kort efter trak han en stor kniv frem og gik gennem kupeen med kniven i hånden.

Da han nåede frem til en tilsyneladende tilfældigt udvalgt 19-årig mand, der sad yderst mod midtergangen, stak han ifølge politiet umotiveret offeret i venstre lår.

Skudt på Nørrebro

Politiet skød og dræbte tidligt søndag morgen den formodede terrorist tæt på Nørrebro Station, da han affyrede skud mod ordensmatgten efter at være blevet anråbt. 

Den formodede gerningsmand nåede at slå to civile borgere ihjel og såre fem betjente i det, der betragtes som det værste terrorangreb i danmarkshistorien.