Nyheder

Dansk Islamisk Råd væmmes ved terrorhandlinger

Dansk Islamisk Råd havde søndag kl. 16.30 samlet en række muslimske organisationer til et pressemøde. Her udtalte man sig fælles om terrorhandlingerne lørdag eftermiddag og natten til søndag.

Det var Zubair Butt Hussain, der har studeret sammen med offeret Dan Uzan, der førte ordet.

- Danmark og ikke mindst borgerne har stået sammen. Og det er på ingen måde anderledes for de danske muslimer, som i allerhøjeste grad også er lige så ramt af situationen. Og selvfølgelig går vores tanker til dem, der nu er døde, deres familier, og vi håber på, at dem, der er blevet såret i forbindelse med deres arbejde og er indlagte, snarest muligt er ved godt helbred, sagde han.

- Der er ikke nogen tvivl om at, den hændelse, vi var vidner til i går, vækker dyb væmmelse og afsky på alle leder og kanter. Vi har i Danmark fri ret til at synes om noget bestemt og have nogle særlige værdier og kere om nogle særlige ting, men uagtet hvad vi har kært, så er der intet, der tillader så skændige handlinger, som vi var vidner til i går, lød det videre.

Tidligere i dag skrev Zubair Butt Hussain på Facebook:

- Her til morgen er jeg blevet bekendt med, at den danske mand, der blev dræbt ved synagogen, var en, jeg har læst sammen med i tidernes morgen. Mødte ham igen for nogle år siden, da synagogen i Krystalgade skulle indvie en ny tilbygning, og der blev der mulighed for gensidig opdatering om, hvad vi hver især gik og lavede. Mine tanker går i dag (også) til ham og hans efterladte.