Nyheder

Attentatmand spillede fuld for at nærme sig synagoge

Den 22-årige formode gerningsmand bag weekendens angreb spillede beruset for at kunne nærme sig synagoge, hvor han dræbte jødisk mand.

Det erfarer TV 2 NYHEDERNE fra flere kilder. 

Ifølge TV 2 NYHEDERNES oplysninger, nåede gerningsmanden helt op til vagten - der stod ved portåbningen og kontrollede, at kun inviterede kom ind. Det gjorde han ved at lade som om, at var fuld eller skulle kaste op.

Helt tæt på trækker han en pistol og skyder vagten på klos hold i hovedet. De to betjente stod ved siden af og nåede ikke at gribe ind.

Jeppe Juhl, der er pressetalsmand for Det Jødiske Samfund, siger ifølge den svenske avis Dagens Nyheter, at den terrormistænkte kastede op, inden han skød.

- Gerningsmanden kastede op, inden han indledte angrebet. De politifolk, som var på plads, troede derfor først, at det drejede sig om en beruset mand, siger han.

Også Politiken skriver, den 22-årige, Omar Abdel Hamid El-Hussein, ved halvettiden slingrede som en fuld mand hen ad den smalle Krystalgade, hvor den jødiske synagoge ligger.

På den måde kom han helt tæt på den unge jøde og de to betjente, hvorefter han trak sin pistol, dræbte den unge mand og sårede de to betjente.

De to betjente skød, ifølge Politikens kilder, mod gerningsmanden, men det stoppede ham ikke, hvorfor at han flygtede 

Ifølge Politikens kilder flygtede gerningsmanden mod søerne, hvor han bl.a. passerede Gyldenløwsgade.

Også formand for det jødiske samfund, Dan Rosenberg Asmussen fortalte til TV 2 NEWS tidligere søndag, at vagten, Dan Uzan, ikke bed mærke i, at gerningsmanden bar våben, hvorfor at han havde mulighed for at komme helt tæt på.

Politikens informationer er endnu ikke bekræftet af PET eller Københavns Politi.

Klippet af Dan Rosenberg Asmussen kan du se øverst i artiklen.