Nyheder

Angreb mod Danmark indtager verdens avisforsider

Weekendens skyderier i København har ikke kun fyldt meget herhjemme. Historien har verden over taget plads på diverse avisforsider, heriblandt forsiden af den internationale udgave af New York Times samt den franske avis Libération.

Den nok mest bemærkelsesværdige forside finder man hos netop franske Libération, som på forsiden mandag skriver ”VI ER DANSKERE” efterfulgt af en lille tekst med ordene: ”En måned efter angrebet i Paris er København blevet ramt af to dødelige attentater.”

International New York Times bringer mandag en forside med et stort billede, der viser en mand og et barn ved mindepladsen foran synagogen på Krystalgade, hvor en 37-årig mand natten til søndag blev skudt og dræbt af den 22-årige formodede gerningsmand.

Israel bruger terrorhandlinger i København i valgkamp

Fra Jerusalem fortæller TV 2 | NYHEDERNE's korrespondent Steffen Jensen, hvordan israelerne ser terrorhandlingerne i København som en del af den voksende antisemitisme i Europa. Flere israelske medier kritiserer at Europa - og også Danmark - ikke at have været lydhøre nok over for jøder, når de har sagt til myndighederne, at de ønsker mere beskyttelse. Samtidig bruger den israelske premierminister Benyamin Netanyahu terrorhandlingerne både i sidste måned i Paris og nu i København i sin valgkamp til at understrege, at jøder ikke kan være sikre nogen steder i verden, og de skal snarere komme til Israel, for her kan de, ifølge Netanyahu, være i sikkerhed.   

Forsiderne søndag

Søndag var alverdens avisforsider også på banen med spotlight på de dramatiske hændelser, der fandt sted lørdag i København. The Sunday Telegraph bragte eksempelvis en forside med overskriften ”Terror i København: Attentatmand bag Paris-lignende angreb.”

En overskrift, der altså tager afsæt i skudepisoden ved Krudttønden på Østerbro, hvor den svenske kunstner Lars Vilks blandt andre deltog i et debatmøde.

Lars Vilks har med sin fortid, der blandt andet tæller kreationen af en omstridt Muhammed-tegning, taget en central plads i debatten om ytringsfrihed. Og ytringsfriheden var da også i centrum på forsiden af The Independent søndag.

”Ytringsfriheden igen under angreb,” lød overskriften således fra avisen, som dermed indtager en plads blandt de internationale nyhedsmedier, som har været med til at markere en de mest alvorlige begivenheder i Danmark i nyere tid.