Nyheder

Lige nu: Verdens øjne er rettet mod København

Verdens øjne er i disse timer rettet mod Danmark og København i forbindelse med eftermiddagens attentatforsøg på Østerbro. 

Således bringer adskillige internationale medier nu billeder fra København på deres websider. 

Samtidig ringer medier fra hele verden til TV 2 på Teglholmen i Københavns Sydhavn for at få billeder fra dagens attentat. Bl.a. engelske, spanske, franske, tyske og amerikanske medier. 

Også TV 2s reportere er igennem på BBC og CNN, hvor de forklarer, hvad der er sket. 

Da den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt her til aften holdt pressemøde foran "Krudttønden", var der flere internationale journalister til stede, som efterfølgende bad hende om også at udtale sig på engelsk om attentatforsøget. 

Samtidig er der dukket en side op på Wikipedia om angrebet under overskriften "2015 Copenhagen Attack", som beskriver dagens begivenheder.

Internationale overskrifter

BBC er lørdag aften kommet i besiddelse af en lydoptagelse, da skyderiet starter i Krudttønden. 

"Police shot at event tied to cartoonist who depicted Mohammed" (Politiet skudt under begivenhed i forbindelse med tegner, der tegnede Mohammed) skriver amerikanske CNN og fortsætter med at beskrive, at politiet er blevet angrebet i Danmark. 

"Shots Fired At Danish Free Speech Meeting" - (Skud affyret mod dansk ytringsfrihedsmøde red.), skriver britiske Sky News i deres breaking news. 

De internationale nyhedsbureauer Reuters og AP er også gået i breaking news på eftermiddagens begivenheder i Danmark og rapporterer løbende om udviklingen i København. 

Også svenske Aftonbladet skriver om attentatforsøget og svenske Omni.se bekriver, at svenske Säpo deltager i jagten på gerningsmanden.  

New York Times skriver nu også om attentatforsøget i København på Twitter og på avisens hjemmeside. 

Bred fordømmelse 

Storbritanniens premierminister, David Cameron, fordømmer på Twitter angrebet lørdag eftermiddag. 

Den franske præsident Francois Hollande var umiddelbart efter angrebet i kontakt med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S). Han meddeler ifølge Reuters, at han sender sin indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, til Danmark hurtigst muligt. 

Hvem er Lars Vilks?

Lars Endel Roger Vilks er en svensk kunster, professor og tegner. 

I august 2007 blev hans tegning af Muhammed som hund anledning til protester fra muslimske kredse.

Sidenhen har Lars Vilks levet et beskyttet liv, da han har modtaget en del dødstrusler i den forbindelse.   ​

Lars Vilks-kommitéen:

Lars Vilks Komiteen har til formål at arrangere offentlige møder i København med den svenske tegner og kunstteoretiker Lars Vilks og gæster.

Den har samtidig til formål at støtte op om ytringsfrihed og om retten til at tegne, tænke og tale frit, som der står på kommitéens hjemmeside.

Kilde: Larsvilks.com