Læserne raser: Skandale at fjerne ”Negerkongen” fra Pippi-bøger

16x9

Er det den rigtige beslutning at fjerne ordet ”Negerkongen” fra Pippi-bøgerne? Det spørgsmål har antændt en livlig debat på TV 2 NYHEDERNES Faceboo

Er det den rigtige beslutning at fjerne ordet ”Negerkongen” fra Pippi-bøgerne?

Det spørgsmål har antændt en livlig debat på TV 2 NYHEDERNES Facebook-side denne lørdag formiddag. Debatten tager afsæt i en nyudgivelse af Astrid Lindgrens Pippi Langstrømpe-bøger, hvori ordet ”Negerkongen” blandt andet er erstattet med ”Sydhavskongen”.

- Det er simpelthen blevet for meget med al den censur. Det er jo for pokker en børnebog, og den er da på ingen måde racistisk. Alt det her politiske korrekthed og censur har simpelthen taget overhånd, skriver Rikke-Marie Martinez i debat-tråden på Facebook.

En underlig beslutning
En klar overvægt af debattørerne på Facebook mener, at det er en underlig beslutning at ændre de kendte vendinger i bøgerne om Pippi.

- Skandale! Tintin, Pyrus, Lille Sorte Sambo og Pippi. Hele vores kulturelle opvækst er snart udvisket, skriver Sune Hansen.

Blandt mindretallet, der ikke forarges over ændringerne, finder man Anne Poulsen.

- Sydhavnskongen. Det er det ikke noget, der ødelægger historien. Negerkongen er måske lidt forældet.

Datter har sagt god for redigering 
Det er Astrid Lindgrens datter Karin Nymann, som har sagt god for redigeringen. Hun fortæller, at de ord, som kan virke sårende for børn, er blevet taget ud.

- Vi har diskuteret det i flere år, og jeg har været den, som har blokeret mest for en ændring, siger hun til Dagens Nyheter og siger i samme omgang, at hun er ”aldeles sikker på”, at Astrid Lindgren ikke ville have haft nogen indvendinger.

Astrid Lindgrens bøger om Pippi Langstrømpe fylder 70 år i år.  

Er det den rigtige beslutning? Se hvad Pippis far nu omtales som:

Posted by TV 2 NYHEDERNE on Friday, February 13, 2015