Nyheder

Aftale om våbenhvile i Ukraine accepteret

Lange og seje forhandlinger i den hviderussiske hovedstad Minsk om krisen i Ukraine har nu ført til, at en aftale om våbenhvile er underskrevet.

Våbenhvilen vil begynde den 15. februar, meddeler de fire stats- og regeringsledere fra Ukraine, Rusland, Tyskland og Frankrig, der natten igennem har siddet ved forhandlingsbordet.

Det underskrevne dokument indeholder også en aftale om tilbagetrækning af tunge våben, som vil træde i kraft to dage efter, våbenhvilen begynder.

Det har været en lang nat for de fire regeringsledere, og for bare et par timer siden så det hele ud til at smuldre, da prorussiske separatister meddelte, at de nægtede at underskrive det dokument, som var blevet udfærdiget.

Flere eksperter har dog i løbet af det sidste halve døgn tolket det som et godt tegn, at forhandlingerne har taget lang tid, da det har indikeret, at man vil gå langt for at nå til enighed.

Trods det underskrevne fredsdokument vil det ifølge TV 2's korrespondent Ulla Terkelsen, der lige nu er i den ukrainske hovedstad, Kiev,  blive svært at finde borgere, der reelt tror på, at aftalen vil blive overholdt på længere sigt.

I alt har over 5000 mennesker mistet livet i konflikten i det østlige Ukraine, og USA er begyndt at tale om at opruste Ukraines hær, så den kan forsvare sig bedre.

Det lange forhandlingsmøde tog pusten fra de fremmødte journalister

Aftalen var længe undervejs. TV 2 NYHEDERNE dækkede mødet live på tv2.dk hele formiddagen. Du kan læse uddraget nedenfor.