Obama: Vi gjorde, hvad vi kunne for at redde gidsel

USAs præsident Obama afviser beskyldninger om, at man ikke har gjort nok for at få befriet den nu dræbte Kayla Mueller.  - Det er ikke rigtigt at s

USAs præsident Obama afviser beskyldninger om, at man ikke har gjort nok for at få befriet den nu dræbte Kayla Mueller. 

- Det er ikke rigtigt at sige, at den amerikanske regering ikke har gjort, hvad vi kunne. Vi har brugt enorme ressourcer, hvad vi altid gør for at befri fanger eller gidsler hvor som helst i verden, siger han i en tale til de amerikanske medier. 

Tirsdag måtte han bekræfte, at endnu et Islamisk Stat-gidsel er død. Det drejer sig om den 26-årige amerikaner Kayla Mueller. Hun blev taget til fange for halvandet år siden, i august 2013, mens hun arbejdede i Syrien for en organisation tilknyttet Dansk Flygtningehjælp.

Ifølge præsident Obama blev der iværksat en farlig operation for at redde netop Kayla Mueller og hendes medfanger. Men det lykkedes som bekendt ikke. 

Og den amerikanske regering holdt fast i princippet om, at man ikke udbetaler løsepenge til terrorister. 

- Hvis vi først begynder på det, så ikke alene finansierer vi deres drab på uskyldige mennesker og styrker deres organisation. Men vi gør også amerikanere til et endnu større mål for kidnapninger, lød det fra den amerikanske præsident. 

Gidsler dræbt af Islamisk Stat

19. august 2014:  Video af drabet på den amerikanske journalist James Foley offentliggøres. Foley blev taget til fange i det nordlige Syrien i november 2012.

2. september 2014: Den amerikanske journalist Steven Sotloffs henrettelsesvideo offentliggøres. Scotloff blev bortført i Aleppo i Syrien i 2013.

13. september 2014: En video viser David Haines' henrettelse. Britiske Haines blev bortført i Syrien i 2013.

3. oktober 2014: IS offentliggør en video med drabet på briten Alan Henning. Alan Henning blev bortført den 27. december 2013.

16. november 2014: En video med drabet på Peter Kassig, en tidligere amerikansk soldat, rammer internettet. Kassig forsvandt i Syrien 1. oktober 2013, hvor han var nødhjælpsarbejder. 

24. januar 2015: IS offentliggør en video, hvor det japanske gidsel Kenji Goto. Han holder et billede med et andet japansk gidsel, Haruna Yukawa, hvis hoved er afhugget. På videoen siger Kenji Goto, at IS kræver en irakisk kvindes løsladelse i Jordan.

31. januar 2015: En video viser, at en mand iført hætte skærer halsen over på japaneren Kenji Goto.

3. februar 2015:   Den jordanske pilot Muath al-Kasaesbeh meldes dræbt af Islamisk Stat. En video viser angiveligt henrettelsen, hvor han bliver brændt levende. Piloten blev taget til fange i december 2014, da hans F-16-fly styrtede ned ved Eufrat-floden i det nordlige Syrien. Ifølge den jordanske regering blev Muath al-Kasaesbeh dog dræbt allerede 3. januar.