Dræbt gidsels pårørende: Kayla gjorde verden til et bedre sted

Sønderknuste, men fattede, trådte den dræbte Kayla Muellers pårørende frem for den amerikanske presse, efter at det er kommet frem, at den 26-årige hj

Sønderknuste, men fattede, trådte den dræbte Kayla Muellers pårørende frem for den amerikanske presse, efter at det er kommet frem, at den 26-årige hjælpearbejder ikke overlevede sin gidseltagning hos Islamisk Stat i Syrien. 

- Jeg ved endnu ikke helt, hvordan jeg skal leve i en verden uden Kayla. Men jeg ved, at vi alle lever i en bedre verden på grund af hende, lød det fra den dræbtes barndomsveninde, Eryn Street, der fremhævede Kayla Muellers stor hjerte, hendes positive sind og enorme empati. 

Hun afsluttede med et citat, der minder hende om Kayla: 

"Fred er ikke noget, man ønsker sig. Det er noget, man skaber. Det er noget, man gør. Det er noget, man er. Og det er noget, man giver til andre." 

- Verden græder med os. Verden ønsker at være mere som Kayla. Og hvis det er den arv og det aftryk, hun efterlader sig, så er det vidunderligt, sagde en grådkvalt tante, Lori Lyon. 

Tirsdag bekræftede den amerikanske præsident Barack Obama, at endnu et Islamisk Stat-gidsel er død. Den 26-årige amerikanske hjælpearbejder Kayla Mueller. 

Ifølge Muellers forældre i Arizona rejste Kayla Mueller i december 2012 til den tyrkisk-syriske grænse for at arbejde for den humanitære gruppe Support to Life, der har tilknytning til Dansk Flygtningehjælp. 

Hun blev taget som gidsel af Islamisk Stat i august 2013. Og det har tidligere været fremme, at Islamisk Stat angiveligt havde krævet en løsesum på 6,6 millioner dollar for hendes løsladelse.

Det afviste den amerikanske regering dog ud fra princippet om, at man ikke udbetaler løsepenge til terrorister, har præsident Obama netop udtalt til amerikanske medier

- Hvis vi først begynder på det, så ikke alene finansierer vi deres drab på uskyldige mennesker og styrker deres organisation. Men vi gør også amerikanere til et endnu større mål for kidnapninger, sagde han. 

Ifølge Islamisk Stat blev Kayla Jean Mueller begravet under murbrokker, da et jordansk fly bombede en bygning i den syriske by Raqqa. 

Gidsler dræbt af Islamisk Stat

19. august 2014:  Video af drabet på den amerikanske journalist James Foley offentliggøres. Foley blev taget til fange i det nordlige Syrien i november 2012.

2. september 2014: Den amerikanske journalist Steven Sotloffs henrettelsesvideo offentliggøres. Scotloff blev bortført i Aleppo i Syrien i 2013.

13. september 2014: En video viser David Haines' henrettelse. Britiske Haines blev bortført i Syrien i 2013.

3. oktober 2014: IS offentliggør en video med drabet på briten Alan Henning. Alan Henning blev bortført den 27. december 2013.

16. november 2014: En video med drabet på Peter Kassig, en tidligere amerikansk soldat, rammer internettet. Kassig forsvandt i Syrien 1. oktober 2013, hvor han var nødhjælpsarbejder. 

24. januar 2015: IS offentliggør en video, hvor det japanske gidsel Kenji Goto. Han holder et billede med et andet japansk gidsel, Haruna Yukawa, hvis hoved er afhugget. På videoen siger Kenji Goto, at IS kræver en irakisk kvindes løsladelse i Jordan.

31. januar 2015: En video viser, at en mand iført hætte skærer halsen over på japaneren Kenji Goto.

3. februar 2015:   Den jordanske pilot Muath al-Kasaesbeh meldes dræbt af Islamisk Stat. En video viser angiveligt henrettelsen, hvor han bliver brændt levende. Piloten blev taget til fange i december 2014, da hans F-16-fly styrtede ned ved Eufrat-floden i det nordlige Syrien. Ifølge den jordanske regering blev Muath al-Kasaesbeh dog dræbt allerede 3. januar.