Nyheder

Presselogen: EB's dækning af brandtragedie er over grænsen

Du kan se Presselogen på TV 2 PLAY her

- Forløbet omkring brugen af billederne har ikke været godt – det er åbenlyst.

Sådan lød indrømmelsen fra Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro, da Presselogen søndag drøftede avisens dækning af branden i Nakskov, hvor en mand og fire børn mistede livet.

Ekstra Bladet bragte sidste uge blandt andet billeder af de nu omkomne børn, Freja og Casper. Billederne af børnene var taget fra moderens Facebook – uden tilladelse.

Mediejurist Vibeke Borberg anklager derfor Ekstra Bladet for at overtræde de presseetiske regler.

- Det fremgår af reglerne, at medierne skal udvise særligt hensyn over for ofre for ulykker. Det gælder også deres pårørende. Den dækning, der er foregået i Ekstra Bladet – ikke kun sidste søndag, men også i løbet af ugen – har klart overskredet presseetiske regler, siger hun.

Og Karen Bro erkender, at forløbet omkring brugen af billederne ikke har været godt.

Hun er dog ikke i tvivl om, at sagen skal dækkes.

- Det er en menneskelig tragedie, som rammer midt ned i et hverdagsliv – og det er en historie, som har appel os alle sammen. Derfor vil vi selvfølgelig gerne dække historien  - og vi vil også gerne dække den med nærvær.

Men Vibeke Borberg mener, at Ekstra Bladet er på tynd is.

- En tragisk begivenhed af den her karakter, som har berørt helt almindelige – og for offentligheden fuldstændig ukendte – mennesker, har ikke i sig selv nogen offentlig interesse, siger hun.

Du kan se klippet med chefredaktør Karen Bro og mediejurist Vibeke Borberg øverst i artiklen.