Nyheder

Syg i Kenya: Nu er 53-årige Lars død

Den 53-årige dansker, Lars Andersen – der i december blev hentet hjem fra Kenya med ambulancefly på grund af en sprængt tolvfingertarm – kom sig aldrig over sin sygdom. Efter fem ugers behandling på Rigshospitalet døde Lars Andersen den 19. januar. Han blev i weekenden bisat fra en kirke i Tureby på det sydlige Sjælland. Det skriver Jyllands-Posten.

Lars Andersens historie gik Danmark rundt, da hans søster i november forsøgte at rejse flere hundredetusinde kroner for at få Lars Andersen hjem til Danmark fra Mombasa i Kenya, hvor han sammen med sine to sønner drev en mindre it-virksomhed.

Lars Andersen havde ingen privat rejse- eller sundhedsforsikring, så da han blev syg i Kenya, havde han hverken råd til at betale for hospitalsregningen i Kenya eller transporten til Rigshospitalet, hvor man – i modsætning til hospitalet i Kenya - er i stand til at udføre en operation, der kunne redde hans liv.

Familien fik rejst 400.000 kroner og i midten af december blev Lars Andersen transporteret hjem med ambulancefly til Danmark, men hans liv stod ikke til at redde, da han den 19. januar fik hjertestop som følge af sygdommen.