Orgiernes konge: - Svært at se om nøgne kvinder er ludere eller verdensdamer

Så er han i retten igen, libertineren Dominique Strauss-Kahn, manden der kunne være blevet præsident i Frankrig! Men han blev fældet af sine drifter.

Nu indledes en tre ugers retssag imod ham i den nordfranske by Lille. Denne gang er Dominique Strauss Kahn anklaget for alfonseri af særlig grov karakter. Det kan give en stor bøde og op til 10 års fængsel.

Sidst Dominique Strauss-Kahn var på forsiderne, var i 2011. Da blev han tilbageholdt i førsteklasses kabinen på et Air France fly til Paris umiddelbart før take-off i News Yorks Kennedy Lufthavn. Blev lagt i håndjern og anbragt i fængslet på Rikers Øen, anklaget for voldtægt imod en afrikansk stuepige på det Hotel Sofitel, han netop havde forladt på New Yorks Manhattan.

Dengang var han en af verdens mægtigste mænd, formand for Den Internationale Valutafond i Washington. Tidligere havde den højt begavede og internationalt feterede franskmand været kandidat til nominering til præsidentkandidat i sit socialistiske parti i Frankrig. Men partiets nominering gik i stedet til Segolene Royale, dengang den nuværende præsident Francois Hollandes partner og mor til Hollandes fire børn.

Tidligere havde Dominique Strauss-Kahn været økonomiminister i den franske regering og professor i økonomi på universiteterne i Nancy og Paris. Hans andet ægteskab, der varede i 21 år, var med Anne Sinclair, nok Frankrigs berømteste tv-journalist. Hun var i en årrække vært på 7/7, et populært ugentligt tv-debatprogram. I dag er hun chefredaktør på den franske udgave af The Huffington Post. Og skilt fra Dominique - affæren i New York gjorde udslaget.

Det var ellers den meget velhavende Anne, der handlede Dominique ud af fængslet på Rikers Island ved at stille en enorm kaution i forbindelse med den lange retssag. Han blev senere frikendt i New York for anklagen om voldtægt af en stuepige på Hotel Sofitel på Manhattan.

Anklagen faldt, fordi stuepigen ændrede forklaring i retten om, hvordan hun var kommet ind i USA fra Afrika. Dominique Strauss-Kahn betalte derefter stuepigen en stor pengesum for at få hende fra at rejse sagen igen - og det accepterede hun. Sagen faldt derfor - men aldrig mistanken om, at voldtægten havde fundet sted.

Dominique Strauss-Kahn mistede sit job i Valutafonden. I forbindelse med voldtægts-anklagen kom det frem, at han også havde haft en affære med en kvindelig ansat i Valutafonden. Affæren var blevet negativt omtalt og fordømt i en intern undersøgelse i Valutafonden. Kvinder i Frankrig meldte sig med beretninger om, at Strauss-Kahn også havde prøvet at voldtage dem.

Styrtet fra en tårnhøj ”caviar gauche- piedestal”, (i Frankrig kaldes rige venstreorienterede for ”kaviar-venstrefløjen ”) og skilt fra Anne fik Dominique Strauss-Kahn bl.a. arbejde for en hedgefond, som det gik dårligt med. Hans israelske forretningspartner og ven begik selvmord ved at kaste sig ud fra toppen af et højhus i Tel Aviv. Så fik DSK, som franskmændene kalder ham, arbejde som rådgiver for regeringen i Serbien og for en bank i Rusland.

Men helt galt gik det med hans omdømme, da sagen fra Lille begyndte at rulle i medierne. Det kom frem, at mellem 2009 og 2011 havde Dominique Strauss-Kahn 15 gange deltaget i seksuelle orgier omfattende venner af ham og et større antal prostituerede fra Frankrig og Belgien.

Anklagen går ud på, at det var DSK, der organiserede orgierne og skaffede de prostituerede til mødestederne i Europa og USA gennem en belgisk ven med dæknavnet ”Dodo Alfons”. Belgieren er også anklaget i Lille for alfonseri af særlig grov grad. Dodo har fortale pressen, at han har fået hvidtet sine tænder i Spanien forud for retssagen for at se så godt ud som muligt, mens den står på.

Flere prostituerede har anonymt fortalt medierne, at orgierne var som ”slagterier” og ”blodbade”. Og, at Strauss-Kahn var orgiernes ”konge”, initiativtager og organisator. De prostituerede blev i mails omtalt som ”gaver”. De skulle arbejde uden kondomer. Mændene i gruppen, udover Domique Strauss-Kahn og Dodo, var velhavende forretningsfolk, der nød godt af venskabet med DSK. Det er den påståede hovedrolle i organisationen og finansieringen af orgierne, der er baggrunden for anklagen om alfonseri af grov karakter. I Frankrig er omgang med prostituerede på over 18 år tilladt. Men ikke alfonseri på det niveau.

Forsvareren siger, at DSK ikke vidste, at pigerne var prostituerede, at de deltog i orgierne for penge. DSK har selv sagt, at når en kvinde ikke har tøj på, så er det vanskeligt at se, om hun er prostitueret eller verdensdame.

Retssagen i Lille ventes at vare 3 uger.