Nyheder

Forældre er blevet mere utilfredse med deres barns skolegang

Et stigende antal forældre er utilfredse med den nye skolereform og deres barns skolegang. En undersøgelse, foretaget af forældreorganisationen Skole og Forældre, viser, at det drejer sig om 28 procent af forældrene. I en lignende undersøgelse fra september sidste år var tallet 16 procent, det skriver Politiken.

Ifølge Mette With Hagensen, der er formand for Skole og Forældre, der står bag undersøgelsen, er det især lektiecafeerne og sammenspillet mellem bevægelse og undervisning, der giver problemer.

Et af punkterne i den nye skolereform er bevægelse. Eleverne skal bevæge sig 45 minutter om dagen i samspil med undervisningen. Netop integrationen mellem bevægelse og undervisning mangler, siger Mette With Hagensen til TV 2 NEWS.

- Der er lavet mange forsøg på det, men det er ikke noget, som virker endnu. Det frustrerer eleverne, og den frustration falder tilbage på forældrene, siger Mette With Hagensen.

Hun peger på, at kommunikationen mellem skolen og forældrene skal være bedre.

- Det er et vink med en vognstang til skolerne om, at nu skal der kommunikeres, siger hun.

Claus Hjortdal, der er formand for skolelederforeningen, mener, at utilfredsheden skyldes den proces, der har været i gang, siden den nye folkeskolereform trådte i kraft.

Han opfordrer forældrene til at være tålmodige.

- Vi skal lige huske på, at det er en reform. Det er ikke en revolution. Det er ikke sådan, at vi starter med at sige, at nu laver vi alting om, og så virker det. Det her er en læreproces for skolerne, siger han.

Claus Hjortdal er enig i, at bedre kommunikation mellem lærere og forældre er en af nøglerne til større tilfredshed hos forældrene.

- Jeg synes, vi skal tage den med ro og sige: ’Ja, vi er i en proces og vi skal være bedre til at kommunikere ud, hvad det er, vi laver og, hvad forældrene kan forvente. Så tror jeg også, at tilfredsheden vil stige igen.

885 forældre deltog i undersøgelsen.