Nyheder

Romer til Jesus-forfatter: Du burde gå til psykolog

Der stod blandt andet Gud, Jesus og åndelighed på programmet i torsdagens udgave af Kulturen på NEWS - og det gik bestemt ikke stille af sig.

Her skulle forfatteren Knud Romer, i selskab med instruktør Lotte Svendsen nemlig diskutere bogen "Jeg mødte Jesus - Bekendelser fra en modvilligt troende", der fredag udkommer på Informations Forlag.

Med i studiet på videoforbindelse var ligeledes bogens forfatter Charlotte Rørth, der hævder at have mødt Jesus i Spanien tilbage i 2009. Efter at have tumlet med mødet i en årrække, valgte hun senere at skrive om den skelsættende oplevelse.

- Det var fysisk og fuldstændig konkret, helt ned til de afblegede hår på hans ben og mellemrummene mellem hans tæer, der var snavsede af jord, siger hun.

Hendes påstand om at have mødt Guds søn faldt dog tilsyneladende Knud Romer for brystet i en sådan grad, at han prompte kaldte Charlotte Rørth for en "tosse".

- For min skyld kan hun lige så godt tro på Scientology eller Åndernes Magt. Det er jo hundrede procent nonsens og vanvittigt at komme ud med sådan noget i 2015, siger han.

Det udmøntede sig hurtigt i en heftig diskussion mellem alle tre gæster, og i særdeleshed Romer og Charlotte Rørth, hvor sidstnævnte blandt andet blev beskyldt for at lide af "realitetsbenægtelse" og for at være "gak i låget".

Det fik til gengæld Charlotte Rørth til at kalde Knud Romer for "arrogant".

- Jeg ville sikkert selv reagere på samme måde, hvis jeg ikke havde haft den her oplevelse. Men realiteten er, at jeg har haft et møde med en form for gestalt, som jeg er helt sikker på var Jesus. Og ligesom Knud Romer kan jeg simpelthen ikke holde min kæft, siger hun.

- Du er ligesom en alkoholiker, der hele tiden har brug for at blive bekræftet i sin tro. Jeg vil foreslå at du går til psykolog, slutter Knud Romer.

Du kan se Kulturen på NEWS på TV 2 PLAY her.

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 PLAY, kan du gratis oprette dig som bruger på www.tv2play.dk. Første måned er gratis.