Lidegaard: Vil kræve nye Rusland-sanktioner

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) vil torsdag rejse til hasteindkaldt topmøde mellem EU’s udenrigsminister med krav om nye sanktioner mod Rusland efter blodige opgør i Ukraine i weekenden. Det siger han til TV 2 News.

Sanktionerne omfatter en udvidelse af listen over personer, der ikke kan rejse frit i EU, ligesom der skal forberedes yderligere økonomiske sanktioner mod Rusland.

- Vi er nødt til at markere, at det vil vi ikke acceptere. Derfor vil jeg arbejde for en EU-enighed, som går på med det samme at udvide den liste, vi har, med de navne på dem, der stod bag angrebet på Mariupol.

- Samtidig vil jeg bede kommissionen om at udvide de økonomiske sanktioner mod Rusland, hvis de fortsætter denne politik.

Lidegaard vil dog ikke komme nærmere ind på, hvordan sanktionerne kan udformes.

Udenrigsministeren mener, at EU's mange tidligere økonomiske sanktioner mod Rusland har gjort indtryk.

- Men det har ikke gjort indtryk nok, siden man fortsætter den helt uacceptable adfærd. Men jeg er sikker på, at vi ville være et endnu værre sted, hvis de ikke var der.

Mindst 30 blev dræbt og 83 såret af raketterne, der angiveligt blev affyret af prorussiske oprørere mod den ukrainske havneby Mariupol i weekenden.