Nyheder

Firedobler antallet af fotovogne: Nu skal der udskrives fartbøder

Tirsdag formiddag lancerede Rigspolitiet 75 nye fotovogne, der skal stilles op forskellige steder i landet med start i februar.

Dermed råder dansk politi nu i alt over 100 fotovogne, der ifølge Rigspolitiet skal være med til at skabe større sikkerhed på vejene.

TV 2 NEWS's reporter Filip Lauritzen var tilstede ved politiets pressemøde, hvor det nye udstyr blev vist frem.

Her fortalte chefen for Rigspolitiets Færdselscenter, Frank Mathiesen, at man med de nye fotovogne forventer færre dræbte og tilskadekommende.

Hvordan bliver de fordelt ud over landet?

- Dem skal vi fordele ud til steder, hvor uheldene sker, for vi har fokus på færre dræbte og tilskadekommende i trafikken.

Og du forbinder vogne (fotovogne, red.) med større sikkerhed? Kan du rent faktisk argumentere for, at de her fotovogne vil skabe større sikkerhed ude i trafikken?

- Ja, det er ret simpelt. hvis vi får lavere fart, vil vi få lavere uheld. Hvis vi sætter ind med mere kontrol, så falder gennemsnitshastigheden. Så jo, det kan vi sige med ret stor sikkerhed. 

I har haft 25 fotovogne indtil dags dato - nu har I så 100 at gøre godt med fra den 2. februar. Hvad kan de her nye vogne, vi står og kigger på her?

- Dels har de noget mere moderne teknik; vi kan måle over flere vognbaner, vi kan tage flere fotos. Og forhåbentlig, kombineret med det objektive ejeransvar, kan vi få nogle flere optagelser.

De nye fotovogne er den del af regeringens trafiksikkerhedspakke fra 2012. Staten forventer en øget bødeindtægt på op mod 600 millioner kroner årligt.

Få et overblik over hvordan de nye fotovogne bliver fordelt i de forskellige politikredse på TV 2's interaktive kort.