Nyheder

Berygtet hackergruppe tager ansvaret for Facebook-nedbrud

To af verdens største sociale netværk, Instagram og Facebook, var højst usædvanligt nede i en lille time mellem 07 og 08 dansk tid. Nedbruddet var tilsyneladende verdensomspændende, og nu har hackergruppen Lizard Squad dog tilsyneladende taget ansvaret for angrebet på deres Twitter-profil.

Lizard Squad bliver også af flere tech-medier nævnt som en mulig årsag.

Facebook afviser dog, at nedbruddet skyldes et hacker-angreb.

- Afbrydelsen var ikke et resultat af et angreb fra en tredje part. Problemet skete, efter vi indførte en forandring, der påvirkede vores konfigureringssystemer, siger en talskvinde fra Facebook til Wall Street Journal og tilføjer, at systemet nu kører 100 procent som normalt.

IT-sikkerhedsekspert Peter Kruse siger til TV 2 News, at det er svært at sige, hvem man skal tro på, da både Facebook også har klare interesser i at afvise, at et hacker-angreb er muligt. 

Hackede Malaysia Airlines

Lizard Squad hackede mandag Malaysia Airlines' hjemmeside, hvor flyselskabets tekst og logo blev skiftet ud med hackergruppens logo – et firben i smoking samt teksten ”Hacked by LIZARD SQUAD – OFFICIAL CYBER CALIPHATE” og ”404 – Plane Not Found”.

Beskeden var en reference til selskabets MH370-fly, der sidste år forsvandt sporløst med 239 personer om bord. 

Flere personer, der påstår at være medlem af gruppen, tog også skylden for angrebene mod Sony PlayStation og Microsoft Xbox i julen. En 22-årig, der kaldte sig selv ”Member Two” sagde dengang i et Interview til BBC, at gruppen havde hacket de forskelige sites ”fordi vi kan.”

Angrebet på Facebook kommer dagen før, de skal fremlægge deres kvartalsregnskab. 1,25 milliarder personer benytter ifølge Reuters det populære sociale medie, mens 300 millioner har en Instagram-konto. Instagram blev netop købt af Facebook for 1 mia. dollars i 2012. Det kan være forklaringen på, at begge tjenester er nede på samme tid.