Nyheder

Side 9-pigen til debat i Presselogen: Føler du dig krænket?

Er tiden løbet fra "nøgne damer" i avisen?

Det spørgsmål bliver diskuteret flittigt i Presselogen søndag.

I den forgangne uge skabte det nemlig en del furore i den engelske presse, da rygtet ville vide at avisen The Sun planlagde at fjerne deres hæderkronede Page 3-pige.

Det har også herhjemme sat gang i debatten om den danske version: Nemlig Side 9-pigen i Ekstra Bladet. For giver det stadig mening at blande bare bryster og nyheder sammen i en moderne medieverden?

Kristeligt Dagblads chefredaktør, Erik Bjergager, er ikke umiddelbart overbevist.

- Det forager mig ikke, men det forbavser mig at Ekstra Bladet fastholder Side 9-pigen. Det var noget avisen indførte i en tid, hvor synet på kvinder var helt anderledes end i dag. Det er gammeldags. Ekstra Bladet fremstår som om de ikke rigtig har forstået, at verden har flyttet sig, siger han i Presselogen.

Han modsiges dog af Ekstra Bladets egen chefredaktør, Karen Bro.

- Side 9-pigen er en del af Ekstra Bladet, som der stadig er rigtig stor interesse for. I dag kan kvinder jo selv tage stilling til, om de har lyst til at smide tøjet i avisen, siger hun.

Jørgen Ramskov, chefredaktør på Radio24syv mener at folk generelt har for let ved at blive krænkede i dag.

- Alle står næsten i kø for at blive krænket, uanset hvad det handler om. Jeg synes ikke nødvendigvis det er fantastisk med seksualisering i det offentlige rum, men vi taler om en avis, du selv skal købe og slå op i. Hvis du ikke gider se det, så kig på noget andet, siger han.

Naja Nielsen, chef for for TV-Avisen på DR, heller ikke forarget over Side 9-pigens fortsatte eksistens.

- Internettet flyder jo for eksempel over med tvivlsomme nøgenbilleder af både mænd og kvinder. I den sammenhæng fremstår Side 9-pigen nærmest lødig, siger hun.

Du kan se Presselogen på TV 2 PLAY her.

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 PLAY, kan du gratis oprette dig som bruger på www.tv2play.dk. Første måned er gratis.