Nyheder

Illegale bringer varer ud for nemlig.com

Det succesfuld onlinesupermarked nemlig.com har i seks tilfælde haft illegale medarbejder som chauffører på de fragtvogne, der leverer varer til kunderne. Det viser en aktindsigt i en række bødesager fra Københavns Politi, som Fagbladet 3F har fået aktindsigt i.

Det drejer sig om i alt seks personer fra henholdsvis Liberia, Guinea-Bissau og Nigeria, der på trods af manglende arbejdstilladelse har arbejdet for nemlig.com. Samtidig har de illegale arbejdere i flere tilfælde fået mellem 40-50 kroner i løb i timen, skriver fagbladet.

Formanden for 3F's transportgruppe Jan Villadsen er rystet.

- Jeg bliver harm, fordi det er moderne slaveri. Det er udnyttelse af dem, der er allernederst i samfundet og er flygtet fra krig og fattigdom.

Det er ikke nemlig.com's ansvar

Vognmændene, der bringer varer ud for nemlig.com, er selvstændige underleverandører på trods af, at deres vogne har nemlig.com’s logo, og de ansatte bærer virksomhedens uniform. Ifølge Stefan Plenge, der er ejer og direktør i nemlig.com, ligger ansvaret for de illegale arbejdere derfor hos den enkelte vognmand – og ikke hos nemlig.com.

- Det er ikke vores medarbejdere; det er vognmændene selv, der driver det. Derfor kan de gøre en masse ting, uden vi er klar over det. Det, jeg kan sige, er, at i fremtiden vil vi opdage det i langt højere grad, fordi vi har indført mere kontrol, og så vil vi slå hårdt ned på det, siger han til Fagbladet 3F.