Nyheder

Dansker tog gratis stak Charlie Hebdo: Sat til salg for 4000 kr.

En dansk mand tog en håndfuld gratis Charlie Hebdo magasiner, før han gik ind i flyet i Paris lufthavn.  Nu har han sat dem til salg for 1000 kroner stykket på den Blå Avis, dba.dk. Han var på vej hjem fra en ferie i Thailand, da han mellemlandede i den franske hoved Paris' lufthavn i Charles de Gaulles.

-  Foran hver gate lå der stakke med omkring tyve gratis Charlie Hebdo magasiner, så jeg besluttede at tage fire under armen, siger sælgeren JJ til tv2.dk. Tv2.dk har været i kontakt med sælgeren og kender hans fuldenavn, men pga. flere ubehagelige henvendelser har han ønsket ikke at stå frem med fuldt navn.

JJ har sat tre af magasinerne til salg på dba.dk:

- Jeg håber på at tjene 3000 kroner, inden dagen er omme. Jeg sælger ikke det sidste eksemplar, det vil jeg selv beholde, siger JJ.

På den Blå Avis har der været stor interesse for den første udgave af Charlie Hebdo magasinerne siden terrorangrebet i onsdags. Priserne på magasinerne har ligget fra mellem 200 kroner og helt op til 2100 kroner på den Blå Avis.

JJ har ikke fået solgt sine Charlie Hebdo magasiner endnu, men han har modtaget flere bud:

 - Jeg har fået tre bud på magasinerne på nettet, og ét bud på sms. Folk har budt 400 kroner, 500 kroner og 800 kroner, men der er stadig ikke nogen, der har budt 1000 kroner endnu, som jeg i hvert fald vil have for dem, siger JJ.

Ud over forskellige bud på magasinerne, har JJ fået trusler på sin arbejdsmail:

 - Der er nogen, der har skrevet "dø dit svin", siger JJ.

Dagen i dag har der været stor trafik foran diverse bladkiosker i Danmark - blandt andre i bladkiosken i Københavns Hovedbanegård.

Prisen for et Charlie Hebdo blad ligger på knap 60 kroner i butikkerne. På nuværende tidspunkt er der syv, der sælger Charlie Hebdo på den Blå Avis.