Nyheder

Syriske flygtninge risikerer at fryse ihjel

 Ukendt

Millioner af syriske flygtninge er i fare for at miste livet efter en voldsom vinterstorm har ramt Mellemøsten.

Stormen sender sne og kulde helt ned til syv minusgrader, og mange af de syriske flygtninge har hverken tøj eller hjem, som de kan holde varmen i.

 - Det er en forfærdelig kulde, der trækker ind over Mellemøsten nu. Vi har sendt vinterhjælp af sted. Det indebærer vinter-kit til børnene med vinterjakker, termoundertøj, uldne sweatre, vinterstøvler, huer, uldne sokker, og flyverdragter til mindre børn. Derudover underviser vi i vinter-telte og forklarer flygtningene, hvordan de bedst muligt holder sig varme, siger Jakob Colville-Ebeling, konstitueret kommunikationschef i UNICEF Danmark.

1,6 millioner syriske børn i fare for at dø

Ifølge Red Barnet har to syriske børn allerede mistet livet og flere end 1,6 millioner syriske børn er på flugt i kulden i Libanon, Jordan, Tyrkiet, Egypten og Irak.  Et stort flertal af syriske flygtninge bor i telte, ufærdige bygninger eller utætte skure, hvor det er svært at finde ly eller beskyttelse mod snevejr og temperaturer under frysepunktet. 

- De kan flygte fra krigen, men de kan ikke flygte fra kulden. Dette er endnu en vinter, de syriske børn oplever – under kummerlige vilkår og uden et hjem efter at været flygtet fra krigens rædsler. Mange af dem er flygtet mange gange og har ikke engang sko på. Hver gang håber de, at denne vinter er den sidste på flugt. Et håb, som hvert år bliver knust, udtaler Mimi Jakobsen, generalsekretær i Red Barnet, i en pressemeddelelse.

De seneste døgn har Red Barnet i samarbejde med andre organisationer hjulpet sårbare familier med at finde husly og uddelt blandt andet vintertøj og tæpper. Lastbiler med vintertøj og forsyninger er lige nu på grænsen til Syrien og venter på at kunne krydse den.