Nyheder

Grimhøjmoskéen til verdens muslimer: Tag ikke offerrollen på jer

 Scanpix

Efter dagens fredagsbøn i Grimhøj-moskéen udsendte talsmand for moskéen i Århus, Oussama El Saadi, en skriftlig meddelelse til alle medlemmer af moskéen.

Oussama El Saadis budskab er klart. Verdens muslimer skal ikke lægge under for Vestens pres om at gå ud og tage afstand til terrorangrebet i Paris.

 - Det er ikke muslimernes pligt at gå ud i offentligheden og tage afstand til det, der er sket, siger Oussama El Saadi til tv2.dk.

 Oussama El Saadi opfordrer sine medlemmer af Grimhøj-moskéen til ikke at bukke under for Vestens forventning om en klar afstandstagen til terrorangrebet. I den netop udsendte meddelelse til moskéens medlemmer skriver han følgende:

"Vi vil ikke give efter for det massive pres, der bliver lagt på os og det har dog historisk vist sig slet ikke at gavne på nogen som helst måde på sigt.

Den katolske eller protestantiske kirke blev ikke bedt om at tage afstand fra terroristen Breivik. Danske politikere er ikke blevet bedt om at tage afstand fra afbrændingen af moskéer og terror på disse i Europa.

Vi skal ikke videregive vores børn og den kommende generation offerrollen og lade dem kæmpe en kamp, der ikke kan vindes.

Generelt i islam er drab ikke tilladt på uskyldige civile."

Moskeen er kontroversiel fordi hele 22 ud af de 27 danske unge fra Aarhus, som er draget i krig i Syrien, har haft deres gang i moskeen. Samtidig har Oussama El Saadi flere gange offentligt hyldet Islamisk Stat og bl.a. den danske selvmordsbomber Viktor Kristensen.