Nyheder

7 ting du skal vide om gidseltagerne i Paris

Politiet efterlyste fredag 32-årige Amedy Coulibaly og 26-årige Hayat Boumeddiene i forbindelse med mordet på politikvinden Clarissa Jean-Philippe i Paris-forstaden Montrouge.

De menes også at stå bag den ene af fredagens to gidselsituationer, hvor de har taget op mod fem-seks gidsler i et jødisk supermarked i det østlige Paris.

Parret bliver i udenlandske medier kaldt de islamiske Bonnie og Clyde.

Det ved vi om Amedy Coulibaly - Han er født i 1982 i Paris-forstaden Juvisy-sur-Orge som eneste søn i en børneflok på ti, skriver den franske ugeavis Le JDD.

- Han startede sin kriminelle løbebane som 17-årig. Hans straffeattest tæller domme for tyveri, narko og væbnet bankrøveri.

- Man mener, at han blev radikaliseret i 2002.

- Han var en del af det såkaldte Buttes-Chaumont-netværk, hvor de angiveligt hjalp unge jihadister til Irak, hvor de skulle kæmpe for al-Qaeda. Også den yngste Kouachi-bror, Chérif, der tog del i attentatet mod Charlie Hebdo-redaktionen, var en del af dette netværk.

- I 2013 blev han idømt fem års fængsel for at planlægge en fængselsflugt for terroristen Ait Ali Belkacem, der afsonede en dom for et angreb i 1995.  Det skriver ibtimes.co.uk. Også Chérif Kouachi var nævnt i sagen om fængselsflugten, men slap for tiltale. Det vides ikke, hvorfor Coulibaly allerede er på fri fod.

Det ved vi Hayat Boumeddiene - Hun er født i 1988.

- Hun har angiveligt været kærester med Amedy Coulibaly siden 2010. Flere medier skriver dog, at de ikke længere danner par, men at hun boede i hans lejlighed, mens han afsonede sin fængselsdom.

Præcis hvad hendes rolle har været i drabet på politikvinden i går og gidseltagningen i dag, vides endnu ikke. Nogle medier skriver, at hun har taget aktiv del i begge episoder. Andre skriver, at hun overgav sig til politiet, kort efter gidseltagningen startede.

Følg tv2.dks livedækning af sagen her.