Nyheder

Politi: Familiefar dræbt på stedet af farlig bombe

En familiefar på 37 år og to unge mennesker på henholdsvis 24 og 25 år fra Hobro blev dræbt på stedet under de to fyrværkeriulykker i Mariager i Nordjylland nytårsaften. Det oplyser Nordjyllands Politi til TV 2.

De to ulykker skete i Assens og Skjellerup ved Hobro i Nordjylland. I Assens prøvede en familiefar kort før midnat at fyre en krysantemumbombe af, fortæller vagtchef Heine Hansen.

- Et eller andet går galt. I hvert fald går den (bomben, red.) af umiddelbart – mener vi – udenfor røret. I hvilken forbindelse den går af - om det var ved håndteringen eller på vej op - er ikke til at sige, men han er dræbt på stedet, oplyser vagtchefen.

Gik alene ud for at affyre krysantemumbombe

Politiet oplyser i en pressemeddelelse, at det klokken 23.48 fik en anmeldelse om, at en mand var blevet ramt i hovedet af en raket.

- Den 37-årige mand var gået alene ud i haven for at fyre en raket af. Resten af selskabet, heriblandt også den 37-årigs familie, var indenfor, da de så et lysglimt fra haven. Ingen andre er kommet til skade i forbindelse med ulykken.

I Skjellerup gik det også galt, da en gruppe unge mennesker i 20’erne ville affyre en krysantemumbombe. Det skete kort efter midnat kl. 00.11.

- Det er fire unge mennesker, der er til fest. De er ude på en mark og skal lave det samme nummer. En krysantemumbombeskal puttes ned i et rør – hvad der går galt vides ikke, men den sprænger også sådan at to er dræbt på stedet.

Ifølge politiet har de unge mennesker forsøgt at affyre krysantemumbomben i et cirka 1 meter højt metalrør.

To små bysamfund ramt af tragedier

Yderligere to personer på henholdsvis 24 og 28 år er kommet alvorligt til skade og er i nat blevet bragt til Rigshospitalet med helikopter. De er ifølge TV 2’s oplysninger i livsfare.

- Det er ingen overdrivelse at sige, at det altså er tragedier, der har ramt de her to små bysamfund, siger TV 2’s reporter på stedet, Palle Jensen.

Sprængningseksperter blev efterfølgende tilkaldt til Skjellerup, hvor der var flere krysantemumbomber, der endnu ikke var blevet affyret. 

Krysantemumbomber er ulovlige medmindre man er professionel fyrværker. Alligevel har de farlige bomber været i omløb op til nytår.

Krysantemumbomber er fyrværkeri, der består af en kuglerund bombe, der skydes højt op i luften af en krudtladning i et affyringsrør. Selve bomben antændes ved afskydningen og eksploderer i stor højde – på himlen ser det ud som en stor kugle eller buket spredes ud. 

Nordjyllands Politi arbejder nu på at finde frem til spor, der kan føre til personen bag de ulovlige krysantemumbomber, fortæller vagtchefen.