120 strÞgbutikker sammen om julehandel pÄ www: En fantastisk succes

Der er endnu ingen officielle tal for, hvor stor en del af Ă„rets julehandel danskerne har lagt over internettet, men fra alle steder er meldingerne de

Der er endnu ingen officielle tal for, hvor stor en del af Ă„rets julehandel danskerne har lagt over internettet, men fra alle steder er meldingerne den samme: Julegaver kĂžbt over internettet er i Ă„r eksploderet – og i en sĂ„dan grad, at Post Danmark flere gange i december har slĂ„et pakkerekorder.

Derfor har man pÄ StrÞget i Aarhus i Är forsÞgt sig med noget nyt: En fÊlles nethandel for alle butikkerne pÄ StrÞget i Aarhus.

- Det har vÊret en fantastisk succes. Det er i de fleste tilfÊlde den nye netportal, der stÄr for den fremgang i julehandlen, som der generelt har vÊret for butikkerne pÄ strÞget i Är, siger formanden for "Gadeforeningen StrÞget i Aarhus", Lars Svendsen, til TV 2.

120 butikker ud af i alt cirka 500 butikker pĂ„ strĂžget i Aarhus har tilmeldt sig netbutikken ”shopiaarhus”, der gik i luften den 17. november og er etableret af Aarhus Cityforening og Aarhus Stiftstidende.

- Indenfor det nĂŠste Ă„r forventer jeg, at alle cirka 500 butikker i Aarhus er med pĂ„ netshoppen, siger Lars Svensen, der ogsĂ„ forventer at handlen derefter vil ”mangedobles.”

Netbutikken lover fri fragt og hurtig levering – og at kunderne kan bytte eventuelle julegaver kĂžbt pĂ„ nettet i den fysiske butik pĂ„ StrĂžget, sĂ„ man derved ikke skal gĂ„ pĂ„ posthuset og sende varerne retur.

IfĂžlge Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) har - for fĂžrste gang - over halvdelen af danskerne i Ă„r kĂžbt nogle af deres julegaver over internettet.

- Generelt set er det for at undgĂ„ trĂŠngsel, og at man har bedre tid til at sidde derhjemme i ro og mag og fĂ„ bestilt den helt rigtige julepakke. Og sĂ„ er der ogsĂ„, at man fĂ„r den leveret derhjemme. Vi har set en stor stigning i Ă„r i forhold til at folk har fĂ„et pakkerne leveret hjem til i stedet for at skulle ud og hente dem pĂ„ posthuse og anden vis, siger Annette Falberg, der er administrerende direktĂžr i FDIH, til TV 2.

Hun siger videre:

- Det er bekvemlighed, der gÞr, at danskerne kÞber julepakker pÄ nettet.