Nyheder

120 strøgbutikker sammen om julehandel på www: En fantastisk succes

Der er endnu ingen officielle tal for, hvor stor en del af årets julehandel danskerne har lagt over internettet, men fra alle steder er meldingerne den samme: Julegaver købt over internettet er i år eksploderet – og i en sådan grad, at Post Danmark flere gange i december har slået pakkerekorder.

Derfor har man på Strøget i Aarhus i år forsøgt sig med noget nyt: En fælles nethandel for alle butikkerne på Strøget i Aarhus.

- Det har været en fantastisk succes. Det er i de fleste tilfælde den nye netportal, der står for den fremgang i julehandlen, som der generelt har været for butikkerne på strøget i år, siger formanden for "Gadeforeningen Strøget i Aarhus", Lars Svendsen, til TV 2.

120 butikker ud af i alt cirka 500 butikker på strøget i Aarhus har tilmeldt sig netbutikken ”shopiaarhus”, der gik i luften den 17. november og er etableret af Aarhus Cityforening og Aarhus Stiftstidende.

- Indenfor det næste år forventer jeg, at alle cirka 500 butikker i Aarhus er med på netshoppen, siger Lars Svensen, der også forventer at handlen derefter vil ”mangedobles.”

Netbutikken lover fri fragt og hurtig levering – og at kunderne kan bytte eventuelle julegaver købt på nettet i den fysiske butik på Strøget, så man derved ikke skal gå på posthuset og sende varerne retur.

Ifølge Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) har - for første gang - over halvdelen af danskerne i år købt nogle af deres julegaver over internettet.

- Generelt set er det for at undgå trængsel, og at man har bedre tid til at sidde derhjemme i ro og mag og få bestilt den helt rigtige julepakke. Og så er der også, at man får den leveret derhjemme. Vi har set en stor stigning i år i forhold til at folk har fået pakkerne leveret hjem til i stedet for at skulle ud og hente dem på posthuse og anden vis, siger Annette Falberg, der er administrerende direktør i FDIH, til TV 2.

Hun siger videre:

- Det er bekvemlighed, der gør, at danskerne køber julepakker på nettet.